Teknoloji

Facebook kanser farkındalığı videosunu çizgi göğüsler nedeniyle sansürledi

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook sansurFacebook sansür konusunda daha önce tepki çeken uygulamalara imza atmıştı. Sosyal paylaşım sitesi, söz konusu hamlelerine bir yenisini daha ekledi. İsveçli kanserle mücadele vakfı Cancerfonden tarafından hazırlanan bir farkındalık oluşturma videosu, kadın göğüslerini gösteren bir animasyon barındırması nedeniyle Facebook tarafından sansürlendi. Videoyu kaldıran sosyal paylaşım sitesi, gerekçe olarak videolarda seks ürün ve servislerinin promosyonunun yapılamayacağını gösterdi. The Guardian’da yer alan habere göre, Facebook daha sonra videonun kaldırılmasından ötürü özür diledi.

Sosyal paylaşım sitesi tarafından The Guardian’a yapılan açıklamada, şirketin ekiplerinin her hafta milyonlarca reklam görüntüsünü işlediği ve zaman zaman yanlışlıkla reklamların engellenebildiği belirtildi. Cancerfonden tarafından hazırlanan videoda reklam politikalarını ihlal eden bir unsur bulunmadığını vurgulayan Facebook, vakıftan özür dilendiğini ve reklamın onaylandığını açıkladı.

Facebook sansür konusundaki agresif tutumu nedeniyle sıklıkla eleştiriliyor

Facebook daha önce de çıplaklık ve cinsellik barındıran içerikleri engellemek adına izlediği agresif yaklaşım nedeniyle eleştirilmişti. Sosyal paylaşım sitesinin çıplaklığı engellemek adına başka şeylere dikkat çekmeye çalışan içerikleri de engellediği biliniyor. Vietnam Savaşı’nın sembol fotoğraflarından biri olan Napalm Kızı’nın bulunduğu makalenin kaldırılması, Facebook’un sansür konusundaki en güncel vukuatları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER