Teknoloji

Facebook sanal gerçeklik selfie’sini gözler önüne çıkardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook sanal gerceklik selfieFacebook CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin yazılımcı konferansı F8’in açılışında yaptığı konuşmada sosyal ağda paylaşım yapmanın geçirdiği evrimden bahsederken sürecin yazıdan fotoğrafa, fotoğraftan videoya ve videodan da sanal gerçekliğe doğru ilerlediğinden bahsetmişti. Zuckerberg, jenerik avatarlar olarak tanımlanabilecek dolaşan mavi kafa ve dolaşan mavi elleri gösteren kısa bir demo filmini de sahnede göstermişti. F8 kapsamında sunum gerçekleştiren Oculus ekibi ise “ilk Facebook sanal gerçeklik selfie’si” olarak tarihe geçebilecek kareyi katılımcılarla paylaştı. Söz konusu kareye selfie çubuğunu eklemeyi ihmal etmeyen şirket, klasikleşen mavi kafa ve ellerden faydalanırken işin içine insan yüzünü daha belirgin hâle getirecek unsurlar da yerleştiriyor.

Facebook’un sanal gerçeklik selfie’si için sunduğu kişiselleştirme aracı, video oyunlarda oluşturduğu kendisine benzetmek için oldukça uzun zaman harcayanlara tanıdık gelecektir. Ancak günümüzde teknolojide donanımsal anlamda kaydedilen ilerleme sayesinde söz konusu kişiselleştirme sürecini çok daha kısa sürede tamamlamak mümkün hâle geliyor.

Ancak sanal gerçeklik dünyasında neyin “selfie” olarak tanımlanabileceği konusunda henüz ortada herhangi bir uzlaşının olmadığını belirtmek gerekiyor. Oculus ekibinin söz konusu kareye selfie çubuğunu eklemiş olması da göze fazlasıyla hoş gelen bir detay olarak dikkat çekiyor.

https://twitter.com/AlexJamesFitz/status/720301814151782401?ref_src=twsrc%5Etfw

Sosyal paylaşım sitesi, sanal gerçeklik konseptine verdiği önemi Oculus’u satın alarak ortaya koymuştu. Oculus’un ilk sanal gerçeklik başlığı Rift’in tamamlanan ilk versiyonunun ön sipariş müşterilerine sevkiyatı kısa süre önce başlamıştı.

İLGİLİ HABERLER