EğlenceManşetler

Facebook Prisma’nın canlı video filtrelerini engelliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook prisma video filtre2016’nın popüler uygulamalarından biri olan Prisma, bir süre önce Facebook’taki canlı videolara filtre eklenmesini mümkün kılmıştı. Aynı gün, Facebook da canlı videolara filtre ekleme özelliğini yakında sunacağını açıklamıştı. Sosyal paylaşım sitesi, Prisma’nın canlı videolara filtre eklemesini sağlayan API’a olan erişimini kesti. Şirketten yapılan açıklamada Prisma’nın özelliği kopyaladığı iddia edildi.

TechCrunch’ta yer alan habere göre, Facebook engelleme kararını Prisma’ya şu sözlerle açıkladı:”Uygulamanız bir mobil cihazın kamerasından canlı yayın yapıyor. Hali hazırda Facebook uygulaması üzerinden de canlı yayın yapılabiliyor. Canlı Video API’ı insanların profesyonel kamera, çoklu kamera sistemleri veya oyunlar üzerinden canlı yayın gerçekleştirmeleri için geliştirildi.”

Facebook’un API için hazırladığı Sıkça Sorulan Sorular bölümünde akıllı telefon kameralarının engelli olduğunu belirten açık bir ifade bulunmuyor. Aksine “Herhangi bir kameradan Facebook’a doğrudan canlı içerik gönderebilirsiniz.” ibaresi göze çarpıyor. Facebook aynı zamanda kullanıcıları Prisma’nın filtrelerine benzer özel efektler kullanmaya teşvik ediyor.

Facebook Prisma canlı video filtrelerini engelleyerek rakibinin önüne set çekiyor

Sosyal paylaşım sitesinin engelleme açıklaması ile Sıkça Sorulan Sorular bölümündeki ifadeleri pek örtüşmüyor. Facebook’un da kısa süre önce canlı video filtrelerini duyurduğu göz önüne alınınca bunun rakibi engellemeye yönelik bir hamle olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Facebook sosyal video paylaşım alanında agresif hedeflerle hareket ediyor. Şirket, Snapchat’ten aldığı pek çok özelliği Instagram ve WhatsApp gibi servislerine yerleştiriyor. Canlı video filtreleri ise henüz derinlemesine keşfedilmeyen bir alan niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER