Teknoloji

Facebook okuma listesi servisiyle Instapaper ve Pocket’a rakip olacak

Instapaper ve Pocket gibi servisler herhangi bir web sitesinde rastladığınız yazı veya diğer içerikleri saklama ve daha sonra vakit bulduğunuzda gözatma fırsatı sunuyor. Mevcut servislere çok yakında Facebook gibi yeni bir seçenek daha katılabilir.

facebook-logo-191212

Sosyal ağın şu anda test ettiği yeni bir özellik Facebook’ta paylaşılan bağlantıların daha sonra gözden geçirme veya okuma amacıyla kaydedilmesini sağlıyor. Bazı kullanıcılar Facebook’un mobil uygulaması içinde söz konusu özelliği kullanmaya başladı. Bunu kullandığınızda, kaydettiğiniz yazılar Facebook uygulamaları yanında yer alan Kaydedilenler menüsü içinde gösteriliyor.

Sonra okuma aracının Facebook’un kalıcı bir parçası hâline gelip gelmeyeceğini zamanla göreceğiz. Ne de olsa, şirket tamamen askıya alınan çeşitli projeleri test etmesiyle de biliniyor. Facebook’tan AllThingsD’ye yapılan açıklamada, sürekli yeni özelliklerin test edildiği, ancak şu an için paylaşılacak herhangi bir şeyin olmadığı belirtilmiş.

facebook-okuma-listesi-test-281113

Facebook’un üzerinde çalıştığı araç şu anki hâliyle mevcut Instapaper ve Pocket servisleri kadar zengin görünmüyor. Her iki servis de sürekli yeni özellikler ekliyor. Örneğin Pocket, son güncellemeyle birlikte kullanıcılara ilgilerini çekebilecek içerikleri keşfetmelerinde yardımcı olmaya başladı. Instapeper’ın akıllı sıralama araçları da okuma listesini düzenlemeyi sağlıyor.

İlgili >> AllThingsD, My Tech Skool

İLGİLİ HABERLER