Teknoloji

Facebook Oculus Rift’te hata bulanlara para ödeyecek

oculus-rift-crystal-cove-prototip-090114

Facebook güvenlik açıklarının hızlı biçimde tespit edilmesi ve onarılması amacıyla bağımsız güvenlik araştırmacılarına yönelik teşvik programını bir süredir yürütüyor. Şirket amiral gemisi olan Facebook.com için yürüttüğü bu programı yeni iştiraki Oculus için de uygulamaya hazırlanıyor. Facebook’tan yapılan açıklamada Oculus Rift sanal gerçeklik başlığının kodunda, Yazılım Geliştirme Araçseti ve web sitesinde hata bulanlara para ödeyecek.

Facebook.com için yürütülen projede minimum ödül bedeli 500 dolar olarak belirlenmiş, şirket geçtiğimiz yıl açıkları tespit eden araştırmacılara 1.5 milyon dolar ödeme yapmıştı. Facebook’un güvenlik mühendislerinden Neal Poole, halihazırda Oculus’ta yer alan açıkların önemli bir kısmının mesajlaşma sisteminde olduğunu ve bu açıkları tespit etmenin Facebook üzerindeki açıkları tespit etmekten zor olmadığını belirtti.

Oculus Rift Facebook’un ilk donanım ürünü olduğu için şirketin güvenlik ekibinin yeni bir hata türü oluşturması ve bunun çözümü için araştırmacıları teşvik etmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Oculus Rift yeni bir ürün olduğu için hırslı sanal korsanların hedef tahtasında olması da oldukça muhtemel gözüküyor.

Şu anda donanımsal bir güvenlik sorunu olmadığının altını çizen Poole, gelecekte saldırganların Yazılım Geliştirme Araçseti veya donanımda bir hata bulmaya çalışabileceklerini ve Facebook’un yaşanabilecek sıkıntıları büyümeden çözmeyi amaçladığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER