Teknoloji

Facebook haber uygulaması Notify’ı önümüzdeki hafta yayınlayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-notify-151015

Facebook’un haber uygulaması Notify, sonunda görücüye çıkmaya hazır gözüküyor. The Financial Times’ta yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesinin gerçek zamanlı haber iletecek uygulaması önümüzdeki hafta yayınlanacak. Facebook Notify’ın ilk içerik ortakları arasında Vogue, Mashable, The Washington Post ve CNN gibi yayıncılar yer alıyor.

Facebook’un Notify’ı çevrim içi medya sahasının bir köşesini tutmak için daha hazırladığı, geçtiğimiz ay gündeme gelmişti. Uygulama kullanıcılara çeşitli kaynakların yayınlarına abone olma ve flaş haberlerden bildirimler aracılığıyla haberdar olma fırsatını sunuyor. Mevcut haliyle de pek çok kullanıcının bir numaralı çevrim içi haber kaynağı olan Facebook, Notify ile elini daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Facebook, Notify öncesinde de Instant Articles ile kullanıcılarına haber kaynaklarının içeriklerine Facebook’un dışına çıkmadan etkin biçimde ulaşma imkanını sağlamıştı. Notify ise haber servislerini Facebook’a çok daha fazla içerik göndermeye teşvik edecek bir hamle niteliği taşıyor. Habercilere özel olarak da Signal isimli bir uygulama yayınlayan Facebook, önümüzdeki dönemde çevrim içi haberciliğin bir numaralı mecrası olmayı kendisine hedef seçmişe benziyor.

Ancak Facebook’un bu hedefini gerçekleştirmesi pek kolay olmayacak. Twitter Moments özelliğiyle, Snapchat ise Discover özelliği ile mobil cihazlar üzerinden haber ulaştırma konusunda Facebook ile rekabet içinde olacak.

İLGİLİ HABERLER