Teknoloji

Facebook, Nokia, Samsung ve diğerlerinden tüm dünyayı internete bağlamak için ortak girişim

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg dünya üzerinde yaşayan herkesi interneti bağlamaya yönelik bir girişim olan Internet.org’u duyurdu. Halihazırda dünya nüfusunun üçte birlik diliminden biraz fazlasına tekabül eden 2.7 milyar kişi internete erişebilirken, Internet.org dünya nüfusunun geri kalan kısmının da çevrim içi olmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

facebook-logo-190711

Facebook’un yaptığı her şeyin dünyanın dört bir yanındaki insanlara bağlanma gücü verme amacında olduğunu söyleyen Zuckerberg, gelişmekte olan ülkelerde internete bağlanma ve bilgi ekonomisine katılımda büyük engeller olduğunu belirtti. Internet.org’un bu engelleri aşmak için çalışacak küresel bir ortaklık olduğunu söyleyen Facebook CEO’su, girişimin aynı zamanda mali durumu uygun olmayan kişilere internet erişimi sağlamanın da girişimin hedefleri arasında olduğunu sözlerine ekledi.

Facebook bu amaç doğrultusunda Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm ve Samsung ile işbirliğine gitti. Zuckerberg bu şirketlerin Internet.org şemsiyesi altında ortak projeler gerçekleştireceğini, bilgi paylaşacağını, sektörü ve devletleri dünyayı çevrim içi hale getirmek için harekete geçireceğini dile getirdi. Girişime dahil olan şirketlerin mobil operatörlerle olan geçmişlerine bakıldığı zaman Internet.org’un sektörü harekete geçirme konusunda yetkinliğe sahip olduğu açıkça görülüyor.

Facebook’un Internet.org girişiminde kendisine seçtiği hedefler ise makul gözüküyor. Girişimin yedi üyesi mobil bağlantıyı daha uygun fiyatlı hale getirmek için ortaklıklara gitmeyi, düşük maliyetli ve yüksek kaliteli akıllı telefonlar geliştirmeyi planlıyor. Bu 7 şirket aynı zamanda hazırladıkları araçlarla veri kullanımını daha verimli hale getirmeyi ve günlük internet görevlerinde kullanılan veri miktarını azaltmayı amaçlıyor. Girişimin planları arasında internete erişimi kolaylaştıracak yeni iş modellerinin ve servislerin desteklenmesi de yer alıyor.

Girişim hakkında konuşan Nokia CEO’su Stephen Elop, şirketinin insanları bağlama konusunda son derece tutkulu olduğunu belirtti ve yıllar boyunca 1 milyarı aşkın insanın birbiriyle iletişim kurmasını sağladıklarını hatırlattı. Bu girişimi sektör için bir dönüm noktası olarak tanımlayan Elop, küresel internet erişiminin yeni muhteşem sanayi devrimi olacağını sözlerine ekledi. Girişimi oluşturan şirketler bu amaçlarına ulaşmak için belirli bir zaman dilimi vermedi.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER