Teknoloji

Facebook Moments fotoğraflarınızla otomatik olarak müzik klipleri oluşturacak

Facebook, geçtiğimiz haziran ayında yayınladığı fotoğraf paylaşma uygulaması Moments’a video özelliği ekledi. Güncellemeyle birlikte Moments, altı veya daha fazla fotoğrafı bir araya getirip üzerine müzik ekleyerek video hazırlama yeteneğine kavuştu.

Fotoğrafların telefonda kaybolup gitmesini önlemeyi amaçlayan Facebook Moments, etiket önermek için yüz tanıma yönteminden faydalanıyor. Seçilen fotoğrafların Facebook arkadaşlarıyla eş zamanlanabilmesi de Moments’ın yetenekleri arasında yer alıyor. Uygulamanın yeni video özelliği ise hemen hemen aynı özelliği sunan Flipagram’ı getiriyor. Ancak Flipagram’da hazırlanan videoları paylaşmak için kullanıcıların halen Facebook veya Instagram’a gitmesi gerekiyor. Moments ise Facebook ile eş zamanlanabilmesi sayesinde bu ekstra adımı ortadan kaldırıyor.

Moments’a akıllı telefondaki fotoğraflara erişim izni verildikten sonra uygulama birkaç saniye içinde insanları tanıyıp etiket öneriyor. Kullanıcılar paylaşmak istedikleri fotoğrafları bir grupta toplayıp iletilmesini istedikleri kişileri seçebiliyor. Bu adımların ardından otomatik olarak bir video hazırlayan Moments, müzik konusunda kullanıcılara farklı seçenekler sunuyor.

Moments kullanıcıları diledikleri takdirde oluşturulan videodaki fotoğrafları da değiştirebiliyor. Ancak filtre ekleme veya fotoğrafları Moments içinden düzenleme gibi özellikler henüz sunulmuyor. Oluşturulan videoların Facebook’a üye olmayanlarla paylaşılamaması da Moments’ın önemli eksikliklerinden biri olarak göze çarpıyor.

Facebook Moments’taki yenilikler video özelliğiyle sınırlı kalmıyor. Kullanıcılar kendi anlarını en baştan oluşturabiliyor, fotoğraf yükleme sürecini takip edebiliyor. Güncellemeyle birlikte Türkiye’den de indirilebilir hâle gelen uygulama aralarında Türkçenin de bulunduğu 34 farklı dili destekliyor.

İLGİLİ HABERLER