Teknoloji

Facebook’un mobil uygulamaları kullanıcı videolarını otomatik olarak oynatmaya başlıyor

Facebook’un mobil uygulamaları yakında daha canlı bir yapıya kavuşacak. Tıpkı Vine’da olduğu gibi, kullanıcılar tarafından Facebook’a yüklenen videolar üzerlerine geldiği zaman otomatik olarak oynatılmaya başlanacak. Olası heyecanlanmaları önlemek için sessiz olarak oynatılacak videoların sesini duymak için videonun üzerine dokunmak ve videoyu tam ekran moduna getirmek gerekecek.

facebook-logo-191212

Bu özellik YouTube veya diğer üçüncü taraf video servisleri üzerinden Facebook’a yüklenen videoları kapsamayacak. İlk etapta bireysel kullanıcılar, onaylanmış sayfalar ve müzik grupları bu otomatik oynatma özelliğinden faydalanabilecek. Özellik daha sonra diğer kullanıcı gruplarının da hizmetine açılacak.

Facebook’un otomatik oynatma özelliği için testleri başlatmasının temel nedeni olarak ise şirketin video reklamlar için kullanıcıları hazırlama isteği gösteriliyor. Otomatik olarak oynatılmaya başlanan videoları genel bir özellik gibi sunmanın kullanıcıların video reklamlara alışma sürecini hızlandıracağı düşünülüyor. Video reklamlara kullanıcıların vereceği olumsuz tepkilerden çekinen Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in video reklamların yayın tarihini iki kez ertelediği konuşulurken, gelen son haberler şirketin bu reklamları ekim ayında devreye sokacağı yönünde. Video reklamların aktif hale gelmesiyle birlikte geçtiğimiz yıl gerçekleşen halka arzından bu yana gelir elde etmeye özel bir önem veren şirketin ciddi bir kaynak elde etmesi bekleniyor.

İlgili >> Facebook, AdAge

İLGİLİ HABERLER