Manşetler

Facebook Messenger Windows yazılımı yayınlandı

Facebook’un geçtiğimiz yılın sonlarına doğru başlangıcını yaptığı mesajlaşma işlevlerini daha fazla öne çıkarma stratejisinde şimdiye kadar kullanıcılara tüm mesajlarını tek bir yerden yönetebilecekleri mesajlaşma arayüzü sunma, kullanıcı_adı@facebook.com uzantılı e-posta hesabı açma, Android ve iOS’e özel mesajlaşma uygulamaları çıkarma gibi adımları gördük. Facebook’un bu strateji dahilindeki yeni adımı Windows için özel bir masaüstü istemci oldu.

Facebook Messenger’ın Windows istemcisinin ilk önce ekran görüntüleri internete sızdı, sonrasında fazla zaman geçmeden Facebook bu istemcinin duyurusunu yaptı ve tüm Windows kullanıcılarının beğenisine sundu. Oldukça basit tutulmuş uygulama aslında iOS ve Android uygulamalarınınkine benzer işlevler sunuyor. Ancak o uygulamalara göre bazı artıları da var. Örneğin Facebook’ta arkadaşınız olan, abone olduğunuz ya da hayranı olduğunuz arkadaş veya sayfaların en son aktivitelerini veya durum güncellemelerini yazılımın ana ekranında görebilirsiniz. Bunun yanı sıra en son bildirimleri uygulama üzerinden görmek mümkün.

Uygulama küçük bir pencere üzerinde çalışıyor ve boyutu istenen şekilde ayarlanıyor. Pencere kapatıldığında ekranın sağ altında yer alan sistem tepsisi içinde küçültülmüş olarak çalışmaya ve yeni bir mesaj geldiğinde bunu kullanıcıya anında iletmeye devam ediyor.

Aslında Facebook Messenger’ın Windows yazılımı bu sistemin Windows Live Messenger’ın yerini almasını sağlayabilir. Çünkü yazılım aynı zamanda bir anında mesajlaşma yazılımının sahip olduğu şekilde canlı şekilde sohbet etme imkânı sunuyor. Birden fazla sohbet penceresi sekmeli şekilde tek bir pencereden yönetilebiliyor. Gelen yeni mesajlarda ise kullanıcıya sesli bildirimde bulunuluyor.

Yazılım daha yeni, tek tük problemler gözümüzden kaçmadı. Örneğin arkadaş listenizdeki bir kişi size mesaj gönderdiğinde, bir Facebook Messenger sohbet penceresi otomatik olarak açılıyor. Arkadaşınıza o pencere üzerinden cevap verebilmeniz gerekiyor, ancak yazı alanına mesajınızı yazıp göndermek için Enter tuşuna bastığınızda, mesajın karşı tarafa gönderilmesi yerine yazı içinde bir alt satıra geçiliyor.

Facebook Messenger Windows yazılımı internet tarayıcısında Facebook’un sürekli açık kalmasını istemeyen Windows 7 sistem kullanıcıları için yararlı bir araç olacaktır. Aşağıdaki ilk bağlantıda yazılımla ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Windows 7kullanıcıları ikinci bağlantıyı takip ederek söz konusu uygulamanın kurulum dosyasını sistemlerine indirebilir.

İlgili – Facebook
İlgili – Facebook Messenger Windows indir

İLGİLİ HABERLER