Teknoloji

Facebook Messenger uygulamasının kodlarında video görüşme desteği gizli

Facebook’un iOS ve Android’e özel yeni Messenger uygulamasının video konferans görüşme özelliği de barındırdığı, ancak bu özelliğin henüz ortaya çıkarılmadığı söyleniyor. 9 to 5 Mac ve How to Arena sitelerinin dikkat çektiğine göre, henüz erken aşamada olan bu sürecin ipuçları olacak şekilde cevapsız sesli ve video çağrılara dair atıflar ve video kamera ikonları uygulamanın içinde yer alıyor.

Bu yeni uygulama sohbet, Facebook mesajları, mobil itme bildirimleri ve e-posta desteği gibi bileşenleri barındırıyor. Bununla birlikte grup mesajlaşma özelliği Facebook üzerinden arkadaş olunmayan diğer kontaktları da kapsayacak şekilde genişletilebiliyor. Ne var ki, Facebook video görüşme desteğinin varlığını henüz doğrulamış değil.

Facebook’un geleceğe dönük uygulama planları, mevcut uygulamalara eklenen fazladan kodlar nedeniyle sürekli açığa çıkmaya başladı. Sosyal ağ devinin geçen günlerde güncellenen iPhone uygulaması da özel bir iPad uygulamasının varlığını ortaya çıkarmış, hatta bu iPad uygulaması jailbreak edilmiş cihazlara yüklenebilmişti. Sonrasında Facebook bu açığı kapatmış ve iPad uygulaması üzerinden Facebook’a erişimi kısıtlamıştı.

Facebook’un Skype ile yaptığı anlaşma sonucunda faaliyete geçirdiği video görüşme işlevi görünüşe göre Messenger uygulaması yardımıyla mobil alanda da kullanılabilecek. Bu durumda Facebook Messenger uygulamasının Apple iMessage veya Google Talk’a karşı avantaj kazanacağını söyleyebiliriz.

İlgili – 9 to 5 Mac
İlgili – How To Arena

İLGİLİ HABERLER