Eğlence

Facebook Messenger’a top sektirme oyunu eklendi

facebook messenger top sektirme oyunuFacebook, küresel çapta ilgi gören spor etkinliklerinin oluşturduğu rüzgardan kendi yöntemleriyle de olsa faydalanmaya çalışıyor. ABD Ulusal Kolej Basketbolu Ligi’nin finalleri esnasında Messenger’a gizli bir basketbol oyunu ekleyen şirket, tahmin edilenden de fazla bir popülarite yakalamayı başarmıştı.

Bu popülariteden cesaret alan şirket, mesajlaşma servisine yeni bir oyun daha ekledi. Bu sefer Euro 2016 ve Copa America 2016’nın estirdiği futbol rüzgarını değerlendirmeyi amaçlayan sosyal paylaşım sitesi, Messenger’da “top sektirme” oyunu sunuyor. Şirket söz konusu oyuna “KeepyUp” adını verdi.

Facebook Messenger top sektirme oyunu, basketbol oyununa benzer biçimde ortaya çıkarılıyor. Kullanıcılar bir arkadaşlarını seçtikten sonra o kişiye futbol topu emojisi gönderiyor. Emoji gönderildikten sonra sohbet ekranında emojiye dokunulduğunda kullanıcılar ayrı bir ekrana yönlendiriliyor. Bu ekranda beliren futbol topunu dokunarak havalandıran Messenger kullanıcıları, topu sektirerek havada tutmaya çalışıyor.

Oyun kulağa basit gelse de, topu havada tutmanın tahmin edilenden daha zor olduğunu söylemek gerekiyor. Her sektirme oyunculara bir puan kazandırırken, ekranda beliren emojiler oyunun gidişatı konusunda fikir veriyor. Facebook Messenger top sektirme oyunu basit görüntüsünün altında oyuncuları zorlamasıyla akıllara Flappy Bird’ü getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER