Manşetler

Facebook Messenger üzerinden 50 kişilik sesli grup görüşmeleri yapılabilecek

facebook messenger sesli arama grup sohbetFacebook Messenger sesli arama özelliğini bir süredir sunuyor. Servis şimdi de sesli arama ve grup sohbetlerini birleştiriyor. Bundan böyle, platform üzerinde gerçekleştirilen sesli görüşmelere 50 kişi aynı anda katılabilecek. İlk olarak Messenger iOS uygulamasına eklenen bu özellik, çok kısa bir süre içinde Android’de de kullanıma sunulacak.

Mevcut grup sohbetlerinde bulunan telefon ikonu üzerinden toplu görüşme başlatılabilecek. Yine bu ikona dokunarak görüşmeye yeni katılımcılar eklenebilecek. Grup sohbeti özelliğinin video görüşmelerini kapsamadığını ve video görüşmelerinin sadece bire bir iletişim imkanı sunduğunu belirtmekte fayda var.

Aylık aktif kullanıcı sayısı 900 milyonun üzerinde olan Messenger, Facebook’un en başarılı ürünlerinden biri olma konusunda oldukça hızlı biçimde ilerliyor. Şirket, bu geniş kitleden faydalanmak adına servise düzenli olarak yeni özellikler ekliyor. Venmo benzeri arama özelliği, basketbol ve satranç gibi eğlenceli mini oyunlar ve son yenilik olan yapay zekâ ile çalışan robotların varlığı, Facebook’un platforma verdiği önemi gösteriyor.

Bütün bu işlevlerin temel amacı ise insanların Facebook Messenger’dan arkadaşlarıyla mesajlaşmak dışında bir şey yapmak için de faydalanması. Söz konusu özellikleri, sosyal ağın ekosistemi içinde yaşayan bağımsız uygulamalar olarak nitelemek de yanlış olmayacaktır. Grup sohbetlerinin eklenmesi ile Messenger biraz daha güç kazansa da, henüz video sohbet konusunda Google Hangouts veya Skype gibi servislere tam anlamıyla rakip olacak kıvama gelmediğini belirtmek gerekiyor. Ancak Facebook Messenger’ın video sohbet konusundaki imkanlarını geliştirmesi de pek uzak bir ihtimal gibi gözükmüyor.

İLGİLİ HABERLER