Manşetler

Facebook Messenger uygulamalar için bir platform hâline geliyor

messenger-platform-250315-1Facebook, F8 geliştirici konferansında Facebook Messenger’ın bundan böyle bir platform olarak işleyeceğini duyurdu. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg yeni Messenger Platformunun duyurusunu yaptı, hakkındaki ilk detayları açıkladı.

Zuckerberg, Facebook kullanıcılarının Messenger üzerinde kendilerini ifade edebilmeleri için daha fazla araca sahip olacaklarını kaydetti. Facebook diğer uygulamalara Messenger’ı destekleme, ondan yararlanma fırsatı verecek. Örneğin Giphy gibi uygulamalar sayesinde GIF animasyonlar oluşturulup Messenger üzerinden paylaşılabilecek. Bu arada Facebook ilk etaptaJibJab, Legend, Ultratext, Ditty, Giphy, FlipLip Voice Changer, ClipDis, Memes, PicCollage Gif Cam, Kanvas gibi uygulamaların Messenger Platformunu destekleyeceğini açıkladı. Ayrıca Messenger kullanıcıları bir şirket veya iş yeri ile uygulama içinden iletişim kurabilecek. Bu da servisin gerçekten bir platform kimliğinde işlemesi için önemli bir katkıda bulunacak.

messenger-platform-250315-2

Mark Zuckerberg, Messenger’ın platform hâline gelmesiyle birlikte tariflerin buradan alınabileceğini, etkinlikler için randevu kayıtlarının burada oluşturulabileceğini, bir lokantada rezervasyonların değiş tokuş edilmesinin de yine Messenger üzerinden gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Messenger’ın bir platform hâline gelmesinde yeni API’nin payı büyük olacak. Facebook bunu geliştiricilere açtı. API sayesinde Messenger bir platforma dönüşecek olsa da, temel işlevi mesajlaşma olarak kalmaya devam edecek.

Bir iş yapmak, bir işlem gerçekleştirmek istediğinizde, bunun için Messenger’ı kullanabilecek uygulamaların listesi kullanıcıya gösterilecek. Eğer bunlar telefonda mevcut değilse, işletim sisteminin uygulama mağazasında o uygulamaya ait bağlantı da listeye iliştirilmiş olacak.

Messenger Platform yeni olsa da, yeni bir konsept sayılmaz. Messenger Platform’un arkasındaki temel gücün kullanıcılar olduğu söyleniyor. Facebook, kullanıcı sayısının yarım milyara ulaştığını açıkladı. Gerçekten de bu büyük kullanıcı kitlesi Messenger Platform’un düzgün şekilde işlemesi için itici güç olmaya aday gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER