Teknoloji

Facebook Messenger iOS uygulaması Türkiye’ye özel App Store’da yayınlandı

Facebook’un mesajlaşma sistemini daha aktif kılma planının bir halkası olarak nitelendirebileceğimiz Facebook Messenger uygulaması geçtiğimiz ağustos ayınde hem iOS hem de Android platformları için aynı anda yayınlanmıştı. Android uygulamasını Türkiye’de satılmış olan Android cihazları indirebiliyordu, ancak aynı durum iOS tarafından geçerli değil.

Her nedense Facebook Messenger’ın iOS versiyonunu başlangıçta Türkiye’ye özel App Store’da yer almıyordu. Bu da uygulamanın Türkiye’de yayılmasını kısıtlayan bir engeldi. Neyse ki, bu engel dün itibariyle kalktı ve Facebook Messenger Türkiye’deki iOS cihazı sahipleri tarafından da indirilebilir hâle geldi. Aslına bakarsanız, Facebook’un kendi uygulamasında mesajlara erişim mevcut, ancak Facebook Messenger ile WhatsApp Messenger veya iMessage’a benzer bir deneyim sunulması amaçlanıyor. Söz konusu uygulama bildirim desteğine de sahip.

Aşağıdaki iTunes App Store bağlantısını takip ederek Facebook Messenger iOS uygulamasını indirebilirsiniz. Ayrıca kardeş blog iPhoneTurkey.biz’de de bu konuyla ilgili bir inceleme yazısı var, göz atmanızı tavsiye ederiz.

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER