Manşetler

Facebook Messenger Day ile Snapchat’ten esinlenmeye devam ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messenger dayFacebook uzunca bir süredir Snapchat’in hem çekirdeğini hem de diğer özelliklerini kopyalamak için bir çaba içinde. Sosyal paylaşım sitesi bu konuda farklı denemeler yapsa da, başarıya ulaşmış değil. Facebook’un sahibi olduğu Instagram ise bu konuda daha iyi bir performans sergiliyor. Instagram’ın Snapchat etkili Hikaye özelliği kısa süre içinde geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmış durumda.

Facebook, Snapchat Hikayeleri’nden ilham alan bir özelliği Messenger’da da sunmak istiyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesi söz konusu özelliği şimdiden test ediyor. “Messenger Day” (Messenger Günü) adını taşıyan özellik, kullanıcıların filtreler eşliğinde fotoğraf ve video paylaşmasına izin veriyor. Paylaşılan fotoğraf ve videolar 24 saat içinde yok oluyor. Facebook Messenger Day, şu an için sadece Snapchat’in çok da popüler olmadığı Polonya’da test ediliyor.

Messenger Day’in Faceobok’un ana mobil uygulaması yerine Messenger’a entegre edilmesi sıra dışı bir tercih olarak düşünülebilir. TechCrunch’a konuşan bir Facebook yetkilisi, insanların günlük yaşamlarında önemli anları paylaşmak için Messenger’ı kullandıklarını ve Polonya’da bu anların daha görsel biçimde paylaşımını geliştirmek adına bir test yürüttüklerini belirtti.

Facebook Messenger Day sohbet listesinin en üstünde gösteriliyor

Snapchat’in aksine, Facebook Messenger Polonya’da hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesine sahip. Dolayısıyla sosyal paylaşım sitesinin ülke ve mecra tercihine şaşırmamak gerekiyor. Facebook Messenger Day, Messenger’daki sohbet listesinin en üstünde gösteriliyor. Kullanıcının kendi hikayesinin yanında arkadaşlarının hikayeleri sıralanıyor. Bu yerleşimin Instagram Hikayeleri ile benzer olduğu rahatlıkla söylenebilir.

facebook-messenger-day-011016-2Kullanıcılar Messenger Day ile fotoğraf ve videolarının üstüne çizgi romanlardan alınmış gibi gözüken yazılar ve çizimler ekleyebilecek. Facebook Messenger Day, Snapchat’in büyük ilgi gören lens filtrelerine ise henüz yanıt vermiş değil. Snapchat esinli fikirleriyle Instagram’da aradığını bulan Facebook’un bunu bir kez daha başarıp başaramayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER