Teknoloji

Facebook şirketlere kendi Messenger botlarını geliştirmeleri için yardım ediyor

facebook messenger

Facebook ve Uber, bundan yaklaşık bir ay önce Uber kullanıcılarının Facebook Messenger üzerinden araç çağırmasını sağlayacak yeni bir özelliğin duyurusunu yapmıştı. Bu özellik çerçevesinde kullanıcılar tıpkı bir arkadaşlarıyla konuşur gibi Uber botuyla konuşup mevcut konumlarını ve gitmek istedikleri yeri Uber’e iletebiliyor. Kullanıcı arayüzünü ve genel deneyimini fazlasıyla basitleştiren bu özellik, başka şirketlerin de ilgisini çekmişe benziyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, Facebook kendi belirlediği bazı üçüncü taraflara Messenger botları geliştirmeleri için gerekli araçlara erişim imkanı sağlıyor. Sanal sohbet partnerleri oluşturan şirketler, müşterilerden gelen sorulara ve taleplere bu sayede çok daha hızlı biçimde yanıt verme imkanını kavuşuyor.

Facebook’un bu yardımı, şirketin kendi geliştirdiği metin tabanlı sanal asistan M için pek de mantıklı bir hamle olarak değerlendirilmese de, şirketin sohbet uygulamasını diğer markalar ve iş kolları için bir platforma dönüştürmek istediği biliniyor. Söz konusu model, sohbet uygulamalarının uçak rezervasyonundan banka hesabı yönetimine kadar pek çok şeyi gerçekleştirebildiği Asya ülkelerinde başarısını kanıtlamış durumda. Messenger’ın yeteneklerini yıllar içinde önemli ölçüde geliştiren Facebook, geçtiğimiz yıl platforma şirketlerin müşterileriyle bilgi alışverişi yapabilmesini kolaylaştıracak özellikler eklemişti.

Facebook’un diğer şirketlere bot oluşturma konusunda yardım etmesi durumunda, Messenger’ın her tür etkileşim için bir merkez haline dönüşmesi oldukça muhtemel gözüküyor. Bu imkan, markaları bağımsız uygulamalar için ayrıca para harcama zorunluluğundan da kurtarma potansiyelini barındırıyor.

İLGİLİ HABERLER