Manşetler

Facebook Messenger içindeki sanal asistanı M ile tanışın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-m-270815-1

Facebook’un Siri, Google Asistan veya Cortana benzeri bir sanal asistan üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Şirket Messenger içinde kişisel dijital asistanı test ettiğini duyurarak dedikoduların yanlış olmadığını kabul etmiş oldu.

The Information ilk olarak Facebook’un Messenger uygulaması içinde Moneypenny adlı bir asistan çıkarmayı planladığını yazmıştı. Facebook’un James Bond’dan esinlenerek verilen bu adda bir kısaltma yaptığını ve yeni servisi basit şekilde M olarak adlandırdığını görüyoruz.

M’in amacı işleri tamamlamak ve sizin için ihtiyaç duyduğunuz bilgileri bulmak. Sizin adınıza ürün satın alımı gerçekleştirebiliyor, rezervasyon yapabiliyor, randevuları ayarlayabiliyor veya seyahat planlaması gerçekleştirebiliyor. Ayrıca sevdikleriniz için değerli eşyaların ulaştırılmasını sağlayabiliyor. Bütün bunlar insanlar tarafından eğitilen ve kılavuzluk edilen yapay zeka ağı tarafından destekleniyor.

Facebook’un sağladığı ekran görüntülerine göre, kullanıcılar M’e bir şehirde nerede yemek yeneceğini sorabilecek, daha sonra M rezervasyon işini yerine getirecek. Annenizin doğum gününde çiçek gönderimini M’in yapmasını isteyebileceksiniz veya ondan arkadaşınız için bir hediye aramasını isteyeceksiniz. Etkileşimler oldukça doğal ve akıcı görünüyor.

Facebook M’nin ne zaman çıkacağını açıklamadı, ayrıca yakında çıkacak bu sanal kişisel asistan hakkında çok fazla detay paylaşmadı. Ancak M’in düzgün bir servis olması yolunda yolun henüz başında olduğunu dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER