Eğlence

Facebook Live video reaksiyonlarına ait hatalı istatistikleri düzeltti

facebook liveFacebook, video izleme sayılarını ve reklam verilerini şişiren sistemin ortaya çıkmasının ardından bu konuda daha şeffaf davranma sözünü vermişti. Bazı hatalı istatistiklerin varlığını kabul eden sosyal paylaşım sitesi, bu istatistikleri düzeltmeye Facebook Live videolarına gelen reaksiyonlardan başladı. Bundan böyle kullanıcılar canlı olarak izledikleri bir Facebook videosuna ne kadar reaksiyon gönderseler de, sistem sadece gönderilen ilk reaksiyonu dikkate alacak. Bu reaksiyonlarla “İçeriğin Paylaşımıyla Gelen Reaksiyonlar”ın toplam sayısı belirlenecek.

Facebook Live videolarına dair istatistikler düzeltildi

Problem, Facebook’un kullanıcıların ekstra reaksiyonlarını da tekil reaksiyonlarının altında saymasından kaynaklanmıştı. Bu sorunun çözülmesiyle birlikte yayıncılar “İçeriğin Paylaşımıyla Gelen Reaksiyonlar” istatistiğinde yüzde 25’lik bir düşüşle karşılaştı. Diğer tarafta tüm reaksiyonları barındıran “İçeriğe Gelen Reaksiyonlar” bölümündeki rakamlarda ise yüzde 500’e varan bir artış gözlemlendi.

Facebook, paylaşım sayılarında da bakılan yere göre bir tutarsızlık olduğunu açıkladı. Örneğin; bir web sayfasının Facebook uygulaması üzerindeki toplam paylaşım sayısı, aynı URL uygulamanın arama çubuğuna yapıştırıldığında görülen paylaşım sayısından büyük veya küçük olabiliyor. Sosyal paylaşım sitesi halen problemin asıl kaynağını bulamasa da, sorunun çözümü konusunda oldukça kararlı görünüyor. Facebook, reklamcılara sunduğu bir diğer araçla kampanyaların potansiyelleri konusunda fikir sahibi olmayı da mümkün kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER