Manşetler

Facebook Live bilgisayar üzerinden canlı yayın yapmaya izin veriyor

facebook live bilgisayarFacebook Live telefonlardan bilgisayarlara geçiş yapıyor. Facebook, canlı yayın servisini akıllı telefonlar ve mobil cihazlara ek olarak dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara da açtığını açıkladı.

Aslında bu özellik bir süredir Sayfalar tarafında sunuluyordu, şimdiyse Facebook bir hesaba sahip olan herkese bilgisayarından canlı yayın yapma imkanı sunuyor. Kullanıcılar bilgisayarlarındaki web kameralarını kullanarak hemen canlı yayın başlatabilecekler. Daha ileri seviyedeki canlı yayın sahipleri harici kamera donanımları veya canlı yayın yazılımları kullanarak birden fazla kameralı, ekran üstü grafiklerle bezenmiş ve başlıkların yer aldığı yüksek kaliteli canlı yayınlar da gerçekleştirebilecekler.

Bilgisayar tabanlı canlı yayının herkese açılmasıyla birlikte Facebook, her kullanıcının daha profesyonel ve sağlam görünümlü canlı yayınlar gerçekleştirmesine kapı açmayı, bu işi daha da ciddi hâle getirmeyi umuyor.

Tabii ki, işin bir de oyun tarafı var. Facebook, oyunlarını takipçi kitlelerine ulaştırmak isteyen oyuncular için de güçlü bir seçenek olmayı istiyor. Diğer bir deyişle, her bir Facebook hesabı bir Twitch hesabı hâline gelebilir, bu da zaten kanala abone olmuş hatırı sayılır bir potansiyel takipçi kitlesi anlamına geliyor.

facebook live bilgisayarFacebook Live bilgisayar canlı video seçenekleri doğrudan Facebook’un Haber Kaynağı ve kullanıcı profili bölümlerine ekleniyor. Böylelikle sanki yeni bir durum güncellemesi yazarmış gibi kolaylıkla canlı yayın başlatılabiliyor. Masaüstü yayınlar arkadaşlarınızın haber kaynağı içinde, tıpkı mobil canlı yayınlar gibi görünecektir.

İLGİLİ HABERLER