Teknoloji

Facebook kullanıcıların dikkatini reklam sisteminin işleyişine çekmek istiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sağ taraftaki canlı bildirim alanına veya haber kaynağına reklam alma olaylarıyla gündemde yer eden Facebook reklam sisteminin nasıl işlediği hakkında bilgi almak isteyen kullanıcıları Reklamlar Hakkında başlıklı sayfasına bekliyor. Türkiye’deki kullanıcılara bu mesaj geçiliyor mu, tam olarak emin değiliz, ancak Facebook meraklı kullanıcıları “Facebook’un nasıl para kazandığını hiç merak ettiniz mi?” başlıklı bir bağlantıyla Reklamlar Hakkında sayfasına yönlendiriyor.

Facebook’un bu girişimi yetkili makamların veya gizlilik savunucularının sitenin elinde tuttuğu kullanıcı bilgilerini nasıl sakladığı veya paylaştığı konusunda sürekli dile getirdikleri endişelere bir cevap niteliği taşıyor. Son olarak İrlandalı bir gizlilik komisyonu üyesi, Facebook’un ocak ayından itibaren kullanıcıların haber kaynağına sponsor yazıları ekleyeceğini açıklamasından sonra, sosyal ağ servisinin daha iyi gizlilik kontrolleri eklemesi gerektiğini belirtmişti.

Facebook’un hazırladığı Reklam Hakkında sayfasından bağlantı verilen yardım merkezi sayfasında ilginç bilgiler soru-cevap formunda verilmiş. Reklamlarla ilgili daha fazla bilgi almak için Reklamlarla Etkileşime Girme başlıklı Facebook Yardım Merkezi sayfasına göz atmanızı öneririz.

İlgili – Facebook Reklamlar Hakkında

İLGİLİ HABERLER