Teknoloji

Facebook korsan müzik paylaşım gruplarını sıkıştırıyor

facebook korsan muzikHer ne kadar bu durumu kabul etmekten hoşlanmasa da, Facebook’un “yasadışı” olarak nitelenebilecek bazı aktivitelere yataklık ettiği biliniyor. Dünyanın en büyük sosyal ağı, silah satışından uyuşturucu ticaretine kadar pek çok aktivitenin aracılarından biri olabiliyor. Ancak platform üzerinde korsan müzik paylaşmak biraz daha zorlaşacak gibi görünüyor.

TorrentFreak sitesinde yer alan habere göre, Facebook korsan müzik paylaşımı üstüne odaklanmış gruplara yoğun baskı uyguluyor. Hollanda merkezli korsanla mücadele grubu BREIN’ın dokuz Facebook grubu hakkında “yasadışı müzik paylaşımı” nedeniyle şikayette bulunduğu belirtildi.

Facebook korsan müzik gruplarıyla mücadeleye daha önce başlamıştı

Sosyal paylaşım sitesi, geçtiğimiz aylarda da korsan müzik transferine aracılık ettiği söylenen bazı grupları kapatmıştı. BREIN tarafından yapılan açıklamada Facebook’taki gruplarda korsan müzik dosyalarının bulunduğu bulut servislerinin bağlantılarının paylaşıldığı ve bunun da suç olduğu belirtildi. BREIN söz konusu gruplarda müzik paylaşanlara karşı da ayrıca mücadele ediyor. Facebook cephesi ise şu an için konuya ilişkin olarak sessizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER