Teknoloji

Facebook kendi telefonunu geliştirmek için eski iPhone mühendislerini işe alıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-chacha-inceleme-00011

Facebook akıllı telefon arenasına adım atma konusunda uzun zamandır hevesli. Geçen yılın başlarında piyasaya sürülen HTC ChaCha ve Salsa akıllı telefonlar taşıdıkları özel Facebook tuşlarıyla sosyal ağ devinin akıllı telefon stratejisinin bir parçasını oluşturuyordu. O telefonlar tanıtılırken konuşan Mark Zuckerberg yıl içinde Facebook tuşu barındıran başka telefonların da çıkacağını söylemişti, ancak nedense bunu görmek kısmet olmadı.

Facebook’un akıllı telefon planları için beklentiler New York Times Bits blogunda yazılan yeni bir yazıyla birlikte tekrar ateşlenecek gibi görünyor. Konuyla ilgili bir kısım Facebook çalışanının ve mühendisinin dile getirdiğine göre şirket eski Apple mühendislerini, özellikle de iPhone ve iPad için çalışmış olanları bünyesine topluyor. Zuckerberg mobil teknolojilerin şirketin odak noktasında olduğunu söylemişti, bir Facebook çalışanı da O’nun şirketinin yakın bir gelecekte bir akıllı telefon çıkarmaması durumunda Facebook’un diğer mobil platformlarda çalışan sıradan bir uygulamadan öte geçemeyeceği konusundaki düşüncesini dile getirdi.

Facebook’un kendi servisleriyle donattığı bir akıllı telefon şirketin mobil alanda daha fazla öne çıkmasına kesinlikle yarar sağlayacaktır. İşin özünde Facebook’a bağlanabilirlik olduğu için bu telefonun verimli bir şekilde çalışması için sürekli internete bağlılık gerekecektir, bu da mobil operatörler için abonelerine mobil internet planı satmakta teşvik edici bir unsur olabilir.

İlgili – Bits (New York Times)

İLGİLİ HABERLER