Teknoloji

Facebook kaybolan mesaj özelliğini Fransa’da test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-kaybolan-mesaj-test-131115-3

Facebook, kaybolan mesajlar konusundaki çalışmalarında yeni bir yol denemeye hazırlanıyor. Fransa’daki Facebook kullanıcıları, sosyal ağın Messenger uygulamasında mesajların gönderilmeden önce bir saat içinde yok olacak gibi ayarlanabildiğini dile getirdi. BuzzFeed’in haberinde söz konusu özelliğin şu an için sadece Fransa’da test edildiği, ancak test süreci içinde Fransa’nın yanına yeni ülkelerin de eklenebileceği belirtildi.

Facebook da The Verge sitesine yaptığı açıklamada kaybolan mesaj özelliğini test ettiğini doğruladı. Messenger’daki sohbet ekranlarının sağ üstünde bulunan kum saati ikonuna dokunulduğunda zamanlayıcının çalışır hâle geldiğini belirten Facebook, kaybolma özelliğinin sohbetlere özel olarak uygulandığının ve tüm sohbetleri etkilemeyeceğinin altını çizdi.

facebook-kaybolan-mesaj-test-131115-2

Kaybolan mesajlarla birlikte Facebook, kaybolan yazılı ve görüntülü mesajlarla nam salan Snapchat ile doğrudan rekabet içine girebilir. Evan Spiegel’in CEO’luğunu yürüttüğü Snapchat, 16 milyar dolar piyasa değeri ve 100 milyon günlük aktif kullanıcısı ile sosyal medya sektörünün en parlak oyuncuları arasında yer alıyor. Işığını uzun süre önce gösteren Snapchat, Facebook’un da dikkatini çekmiş; ancak Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in 2013’ün sonbaharında Snapchat için yaptığı 3 milyar dolarlık teklif, Evan Spiegel tarafından reddedilmişti.

facebook-kaybolan-mesaj-test-131115-1

Snapchat son zamanlarda sadece kaybolan mesajlar sunan bir servisin ötesine geçmek için ciddi çalışmalar yapıyor. Discover sekmesine orijinal içerik sağlamak için Comedy Central gibi kanallarla görüşen Snapchat, çeşitli markalar ve film stüdyolarıyla da anlaşmalar yaparak ürün ve film tanıtım süreçlerine aracılık ediyor. Yine de, kaybolan mesajlar Snapchat’in popülaritesinde önemli bir faktör olmaya devam ediyor. Bu da Facebook’un hazırlığını daha anlamlı kılıyor.

İLGİLİ HABERLER