Eğlence

Facebook kamera aksiyonları için ayrı uygulama geliştiriyor

facebook hizmet türkiye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook kameraLondra’da bulunan bir grup Facebook mühendisinin canlı yayınların daha hızlı ve kolay başlatılmasını sağlayacak bağımsız bir kamera uygulaması geliştirdiği söyleniyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, uygulama açıldığında, tıpkı Snapchat’te olduğu gibi, kamera aktive edilecek. böylelikle hemen fotoğraf veya video çekimine başlanması mümkün olacak. Facebook Live üzerinden gerçekleştirilecek canlı yayınlara da bu uygulama üzerinden hızla başlanabilecek. Uygulamanın şu an için prototip niteliği taşıdığı ve hiçbir zaman son kullanıcıyla buluşmayabileceği de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor.

Facebook’un farklı uygulama deneyleri gerçekleştirmesi, sosyal ağın geleceği olarak değerlendirdiği mobil video konusundaki ciddiyetini ortaya koyması açısında önem taşıyor. Dünyada milyarlarca akıllı telefonun olduğu ve bağlantı hızlarının pek çok yerde oldukça yükseldiği göz önüne alınınca Facebook’un 1.6 milyar kullancısının eskisinden daha çok paylaşım yapma ihtimalinde büyük bir fırsat gördüğü söylenebilir. Ayrı bir kamera uygulamasının hem paylaşımı artırması hem de Facebook’a Snapchat gibi platformlarla rekabetinde avantaj sağlaması, ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Ancak uygulamanın başarısız olabileceğini de unutmamak gerekiyor. Facebook yıllardır, özellikle Creative Labs birimi üzerinden, bağımsız uygulamalar geliştirmeye çalışıyor. Ancak Messenger dışında bu uygulamaların hiçbiri başarıya ulaşabilmiş değil. Messenger’ın gösterdiği performansta da Facebook’un ana uygulamasından mesajlaşma fonksiyonunu çıkarmasını ve mobil kullanıcıları uygulamayı indirmeye zorlamasının payı olduğunu unutmamak gerekiyor. Slingshot, Rooms ve Riff gibi uygulamaların tamamı, Facebook’un geçtiğimiz aralık ayında Creative Labs’i kapatmasıyla sona erdirilmişti. Alternatif haber okuma uygulaması Paper ise gözden uzak bir biçimde varlığını sürdürüyor.

Facebook kamera uygulaması, Facebook Live ile sıkı entegrasyon içinde olması durumunda başarılı sonuçlar verebilir. Kamera uygulamasının Facebook açısından bir tür tarih tekrarı niteliği taşıdığı da söylenebilir. Facebook, Instagram’ı satın almadan önce Facebook Camera adında ayrı bir fotoğraf uygulaması yayınlamış, ancak pek kullanılmayan uygulamayı iki yıl sonra kapatmıştı.

İLGİLİ HABERLER