Teknoloji

Facebook herkesi Internet.org’a katılmaya çağırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Internet.org girişiminin net tarafsızlığına aykırı olduğu suçlamalarına karşı mücadele eden Facebook, tüm şirketleri Internet.org’un çatısı altında ücretsiz servisler sunmaya çağırdı. Internet.org ile kendi seçtiği servisleri kullanıcılara dayatmakla suçlanan Facebook, bu suçlamadan kurtulmak adına gerekli koşulları yerine getiren tüm şirketlere Internet.org’a dahil olma imkanı veriyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Internet.org’daki yeni dönemi bir video mesajı aracılığıyla duyurdu. Başlangıçta Internet.org’da sadece seçili servislere yer vermeyi pragmatik bir tercih olarak niteleyen Zuckerberg, tüm interneti ücretsiz sunmanın “sürdürülebilir bir model” olmadığını ifade etti. Facebook’un Internet.org’a reklam yerleştirmediğini vurgulayan Zuckerberg, katılımcı şirketlerden para alınmadığının da altını çizdi.

“Bir yerden başlamamız gerekiyordu.” diyen Zuckerberg, yola dünyayı bağlı hale getirmekte kendilerine yardımcı olmaya gönüllü şirketlerle çıktıklarını, ancak artık Internet.org’a katılmak isteyen herkesle çalışabilceklerini belirtti. Zuckerberg böylelikle Internet.org’un faaliyet gösterdiği ülkelerdeki kişilere daha fazla seçenek sağlanacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER