Manşetler

Facebook Instagram’a video kayıt özelliğinin gelişini resmen duyurdu

Facebook’un fotoğraf tabanlı sosyal ağı Instagram’a Vine benzeri video kayıt özelliğini getirmeye hazırlandığı bu haftanın başında ortaya çıkmıştı. Facebook’un şu sıralarda düzenlediği basın etkinliğinde Instagram’ın bu yeni yeteneği resmen duyuruldu. Uygulamanın ana görünümü ve hissiyatında değişiklik olmadığı görülürken, ekranın alt kısmında yer alan fotoğraf çekme ikonunun yanına bir video kamera ikonu eklenmiş.

instagram-android-uygulama-logo-181212

Bu ikona dokunan kullanıcılar maksimum 15 saniye uzunluğunda videolar oluşturabiliyor. Video kayıt özelliği Vine ile fazlasıyla benzerlik gösterse de, bazı farklılıklar da dikkat çekiyor. Vine’ın aksine Instagram videolarının hazırlanması esnasında kullanıcılar hoşlarına gitmeyen bir video parçasını silme şansına sahip. Buna ek olarak Instagram’ın en önemli parçalarından biri olan filtrelerini de bu videolarda kullanmak mümkün. Videolar için 13 filtrenin kullanılabileceği, bunların hazırlanması esnasındaysa bir video sanatçısıyla çalışıldığı ifade edildi. Stinson, Vesper, Dogpatch gibi filtreler de bu 13 video filtre arasında bulunuyor. Bu arada Instagram üzerinde paylaşılan videolar Vine’da olduğu gibi sürekli oynatılmıyor.

Instagram’ın güncellenmiş iOS uygulaması App Store’a eklendi. Eğer iPhone’unuzda Instagram yüklüyse güncellemeyi App Store’dan indirebilirsiniz.

İlgili >> Instagram Blog,  The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER