Teknoloji

Facebook HTC ile ortak akıllı telefon çıkaracaklarına dair dedikoduları yalanladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook HTC’nin Facebook markalı bir akıllı telefon üretmekte olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı. Facebook’un iş geliştirme sorumlusu Dan Rose’a göre çıkan bu dedikodu “bir üreticinin halka açık olan Facebook API’larını alıp bunları kendi cihazına ilginç bir şekilde entegre etmesinden” dolayı ortaya çıktı. Ayrıca Rose bu hafta içinde Londra’da katıldığı bir etkinlikte kendisine yöneltilen HTC’nin çıkaracağı telefonun Facebook markası taşıyıp taşımayacağına ilişkin soruya da “Hayır” cevabı verdi.

Facebook cep telefonu dedikoduları bir sürekli ortalıkda dolaşıyordu. Son çıkan HTC dedikodusu ise iki farklı Facebook cihazının piyasaya çıkacağını ve bu telefonların Facebook sesli arama desteğine ve ana ekranda Facebook haber akışını gösterme özelliğine sahip olacağını işaret ediyordu. Android tabanlı olacak bu HTC markalı cihazlardan bir tanesinin fiziksel QWERTY klavye taşıyacağı söyleniyordu.

Her ne kadar HTC’nin cihazlarıyla Facebook’un doğrudan bir ilgisi olmasa da, Facebook’tan gelen açıklamalar bu cihazların gerçek olma ihtimalini ortadan kaldırmıyor. Mobil Dünya Kongresi’nde ise bu cihazların gerçek olup olmadığını öğrenmiş olacağız.

İlgili – Yahoo

İLGİLİ HABERLER