Manşetler

Facebook Home herhangi bir Android cihazına nasıl yüklenir?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook Home geçtiğimiz haftasonuna girilirken yayınlanmıştı. Başlangıçta HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III ve Samsung Galaxy Note II akıllı telefonlarında çalışan bu Android başlatıcısı şu an için sadece ABD’deki kullanıcılara Google Play Store üzerinden sunuluyor. Tabii ki, internette dolaşmaya başlayan APK dosyaları aracılığıyla Facebook Home’u ABD dışındaki kullanıcılar da yükleme imkanına sahip olmuştu.

facebook-home-nexus-7-150413 (580 x 387)

Facebook Home’un APK dosyasını daha önce paylaşmıştık, ancak bu dosya sadece yukarıda listelediğimiz telefonlarda Facebook Home’un düzgün çalışmasını sağlıyordu. Tabii ki, azimli yazılımcı camiasının çalışmaları sayesinde Facebook Home’u diğer Android telefonlarında ve tabletlerinde çalıştıracak çeşitli APK dosyaları yayınlandı. Biz bu APK dosyalarını Nexus 7 üzerinde denedik ve düzgün bir şekilde çalıştığını gördük. Yalnızca kurulumun sonrasında ilk kez çalıştırırken biraz beklememiz gerekti, ayrıca bu sırada tablet biraz ısındı. Aslında bu durum Facebook’un Home’u neden sadece dört cihazı destekleyecek şekilde lanse ettiğinin de bir göstergesi sayılabilir.

Buradan indireceğiniz RAR arşivinin içinde iki adet APK dosyası yer alıyor. com.facebook.katana.apk dosyası Facebook’un Android uygulamasını, com.facebook.home.apk ise Facebook Home başlatıcısını kurmayı sağlıyor. Eğer Android cihazınızda bir sıkıştırma uygulaması varsa, bu RAR arşivini doğrudan cihaz içerisinde başka bir alana çıkartabilirsiniz. Aksi takdirde bu dosyaları öncelikle masaüstü bilgisayara indirip çıkartma işlemini yapmak, sonrasında Android cihazına aktarmak yerinde olacaktır.

İşleme başlamadan önce cihazınızda bulunan mevcut Facebook uygulamasını kaldırın. Daha sonra com.facebook.katana.apk dosyasını çalıştırarak Facebook uygulamasını yükleyin. Bunun ardından da com.facebook.home.apk dosyasını çalıştırarak Facebook Home’un kurulumunu gerçekleştirin.

Bu adımların ardından artık Facebook Home’u kullanmaya başlayabilirsiniz. Facebook Home’u ilk kez açtığınızda karşınıza bu uygulamanın varsayılan olup olmasını seçmenizi isteyecek şekilde bir pencere çıkacaktır. Bu pencerede “Yalnızca Bir Defa” seçeneğini tercih ederseniz, gelecek seferde ana ekran düğmesine dokunduğunuzda karşınıza cihazınızda daha önceden yüklü olan varsayılan ana ekran çıkacaktır. Her zaman Facebook Home’u görmek için “Her Zaman” seçeneğini tercih etmelisiniz.

Bu arada Facebook Messenger uygulamasının Google Play Store üzerinden indirdiğiniz ve içerisinde Sohbet Balonları desteğini de barındıran resmi uygulamasıyla problem yaşıyorsanız, bu bağlantı üzerinden Messenger uygulamasının derlenmiş sürümünü de indirebilir ve cihazınıza aynı yollarla yükleyebilirsiniz.

İlgili >> XDA-Developers

İLGİLİ HABERLER