Teknoloji

Facebook haber sitelerine ait içerikleri saklamak istiyor

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-220614

Halihazırda dünyanın en büyük sosyal ağı konumunda olan Facebook, kapsama alanını daha da genişletme konusunda epey istekli gözüküyor. The New York Times’ın haberine göre; sosyal paylaşım sitesi, içeriklerin herhangi bir bağlantıya tıklanmadan doğrudan Facebook üzerinde yayınlanması için en az altı medya şirketiyle görüşme yapıyor.

Facebook’un görüştüğü şirketler arasında The New York Times’ın dışında Buzzfeed, National Geographic ve Huffington Post yer alıyor. Sosyal paylaşım sitesinin mobil platformlardaki uzun yükleme sürelerini ortadan kaldırmak adına bu tarz bir girişimde bulunduğu konuşuluyor.

Web sitelerinin yükleme sürelerinin uzunluğunda sayfalarda gösterilen reklamlar önemli bir rol oynuyor. Ancak söz konusu reklamların yayıncılar için hayati bir nitelik taşıdığını unutmamak gerekiyor. Facebook halihazırda gelir paylaşımı konusunda ortaya somut bir model koymadığı için sosyal paylaşım sitesinin sunduğu teklif kulağa oldukça tek taraflı geliyor.

Şu anda haber kuruluşlarının Facebook’un isteği doğrultusunda kullanıcı bilgisinden ve reklam gelirinden mahrum olmayı kabul etmeleri pek olası gözükmüyor. Ancak Facebook üzerindeki yerel içeriklerin daha geniş kitlelere ulaşabilmesinin medya kuruluşlarını baştan çıkarabileceği de belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER