Teknoloji

Facebook Haber Kaynağına 15 saniyelik reklamlar getirmeyi planlıyor

Facebook Haber Kaynağı pek yakında video reklamlara ev sahipliği yapabilir. Bloomberg’in haberine göre, sosyal ağ reklamverenlere Haber Kaynağında 15 saniye görünme imkanı vererek gelirlerini artırmayı planlıyor. Standart bir televizyon reklamıyla aynı uzunlukta olacak bu reklamların şirketlerin televizyondan internete geçişini kolaylaştırması hedefleniyor. Facebook’un video reklamlara yer vereceğine dair haberler daha önce de gündeme gelse de, sızan detayların artması bu reklamların sitede yer alacağı tarhin yaklaştığı şeklinde yorumlanıyor.

facebook-logo-190711

Kullanıcılara Haber Kaynaklarında bir gün içinde en fazla üç adet video reklam gösterileceği belirtilirken, kaynaklar Facebook üzerindeki reklam kampanyalarının günlük maliyetinin 1 ila 2.5 milyon dolar arasında olacağını öngörüyor. AdAge’te daha önce yayınlanan bir haberde ise reklamverenlerin hedef kitlelerini yaş ve cinsiyete göre sınırlayabileceği ifade ediliyor. Sosyal ağın bu yeni reklam servisini hayata geçireceği tarih şimdilik bilinmezken, CEO Mark Zuckerberg’in, kullanıcıların rahatsız olacağı düşüncesiyle, bu tarihi daha önce iki kez ileri attığı öne sürüldü.

Facebook’un bu yeni reklam formatıyla prime time reklam kuşaklarına rakip olmayı hedeflediği söyleniyor. Ancak oldukça büyük bir bütçe aktarımını beraberinde getiren bu geçişin nasıl gerçekleşeceği merak ediliyor. Daha önce banner tarzı reklamlara yer veren Facebook, şirketlere sayfalarındaki paylaşımlarını ön plana çıkarma imkanını da sunmuştu. Dedikoduların doğru çıkması durumunda Facebook ilk kez video reklamlara yer vermiş olacak.

İlgili >> Bloomberg, AdAge

İLGİLİ HABERLER