Manşetler

Facebook Haber Kaynağı yenilendi, resim ve videolar öne çıkarıldı

Facebook yeniden tasarlanmış Haber Kaynağı’nın duyurusunu gerçekleştirdi. Yenilenmiş haber kaynağında içerik akışları birden fazla kategori altında toplanıyor. Haber Kaynağı’nı kişiselleştirilmiş bir gazete hâline getirmeyi amaçlayan Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg değişikliklerle birlikte daha fazla fotoğrafın ve diğer görsel içeriklerin paylaşılmasının avantajından yararlanılacağını dile getirdi.

facebook-yeni-haber-kaynagi-070313

Yenilenmiş Haber Kaynağı bununla birlikte halka malolmuş kişilerin paylaşımlarını ve arkadaş listesindeki farklı kişilerin haberlerini de içerecek. Zuckerberg “arkadaşlarımızın yanı sıra diğer yayınlardan ve kişilerden de haberler duymak isteyeceğimiz” gerekçesiyle bu değişiklikleri yaptıklarını kaydetti.

Haber Kaynağı’ndaki paylaşımların yarısını fotoğraflar ve diğer görsel içerikler oluştururken, Facebook ekibi fotoğraf ve albümlerin boyutunu tıpkı Zaman Tüneli’nde olduğu gibi büyüttü. Makaleler de tüm özet ve yayın organının logosu yer alacak şekilde biraz daha genişletildi. Facebook Pinterest gibi üçüncü taraf servislere ait içeriklerden yapılan paylaşımları benzer şekilde daha çekici hâle getirmek için çalışıyor. Birden fazla kişi bir yazı gibi içeriği paylaşmışsa, imleci ekranın sol kenarında yer alan profil ikonları üzerinde bekletmek her bir kişinin bu paylaşımla birlikte neler yazdığını da görme fırsatı sunuyor.

Görsel değişikliklerin yanı sıra Facebook “Beğen” sisteminin avantajlarından da faydalanmaya çalışmış. Kullanıcıların arkadaşlarına ait haberlerin ve durum güncellemelerinin yanı sıra, beğenilen sayfa veya takip edilen kişilere ait paylaşımlar veya diğer içerikler de Haber Kaynağı içinde yer alıyor. Farklı haber kaynakları liste hâlinde sol tarafta gösteriliyor. Mobil versiyonda haber kaynaklarının listesiyse en üstte gösteriliyor. Fotoğraflar, müzik, oyun ve bunun gibi farklı kategoriler altında arkadaş listesindeki kişilerin paylaşımları ve aktiviteleri takip edilebilecek. Aslında oyunlar veya yakın arkadaşlar gibi bazı öğelerin hâlihazırda kendilerine ait haber kaynakları bulunuyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte bunlar biraz daha ön plana çıkarılmış oldu. Bu arada takip edilen, ancak arkadaş listesinde olmayan kişilerin paylaşımlarının ve durumlarının takip edilebileceği özel bir haber kaynağı da bulunuyor.

Facebook da yeni kullanıcı arayüzüyle sade ve görseller bakımından yoğun tasarım akımına uyum sağlıyor. Ayrıca ekranın sol kenarına eklenen mesajlar, etkinlikler, çevrim içi arkadaşlar gibi unsurlara ait bağlantılar da mobil versiyondaki düzeni hatırlatıyor.

Yeni Haber Kaynağı’nın web versiyonu bugünden itibaren kullanıcılara sunulmaya başlanıyor. Mobil versiyonu da önümüzdeki birkaç hafta içinde sunulacak. Facebook gelen kullanıcı tepkilerini en aza indirmek adına yeni Haber Kaynağı’nı yavaş ve dikkatli şekilde faaliyete geçirecek. Kullanıcılar Yeni Haber Kaynağı ile ilgili merak ettiklerini facebook.com/newsfeed adresinde bulabilecekler. Ayrıca bu adreste yer alan sayfanın en altında yer alan “Bekleme Listesine Katıl” butonuna tıklayarak Haber Kaynağı’nı denemek için sıraya girebilirsiniz.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER