Manşetler

Facebook Haber Kaynağı videolarını otomatik olarak sesli oynatabilir

facebook haber kaynagiMark Zuckerberg’in Facebook’u video odaklı bir sosyal ağa çevirmek istediği bir sır değil. Şirket, kullanıcıların bu doğrultuda yapılacak değişikliklere nasıl reaksiyon vereceğini görmek için çeşitli testler gerçekleştiriyor. Facebook Haber Kaynağı videolarını sesi açık biçimde oynatarak bu testlere bir yenisini daha ekliyor.

Mashable’da yer alan habere göre, test sürecine dahil eden kullanıcılar videoların üzerinde sesi hemen kapatmalarını sağlayacak bir buton görecek. Sesin rahatlıkla kısılabilir olması, test edilen özellikle ilgili iyi noktalardan biri olma niteliğini taşıyor. Ancak test sürecindeki kullanıcıların önemli bir kısmı, cihaz sessize alınmadığı sürece Haber Kaynağındaki videoların sesli biçimde oynatılmasını rahatsız edici bir durum olarak niteliyor.

Facebook, kullanıcılar nezdinde farklı reaksiyonlar almaya müsait bu yeni özelliğini Avustralya’daki mobil cihazlar üzerinde küçük bir kullanıcı grubuyla test ediyor. Testin kapsamının genişletilmesi şu an için beklenmiyor.

Facebook Haber Kaynağı şu anda sessiz biçimde otomatik olarak oynatılıyor

Hali hazırda kullanıcılar bir ayar değişikliği yapmadığı sürece Facebook Haber Kaynağı videoları, sessiz biçimde otomatik olarak oynatılıyor. Video görüş alanından çıktığı zaman da otomatik olarak durduruluyor. Bu sistem mobil cihazlar üzerinde kulaklıkları çıkarmadan videolara göz atmak için oldukça kullanışlı. Ancak otomatik oynatmanın sesli hâle gelmesi durumunda Facebook kullanıcıları için Haber Kaynağında dolaşmak çekinilecek bir eyleme dönüşebilir.

İLGİLİ HABERLER