EğlenceManşetler

Facebook Haber Kaynağı dikey videolar için daha uygun hâle geliyor

facebook

facebook haber kaynagiFacebook Haber Kaynağı, yakında dikey formattaki videoların gösterilmesi için çok daha uygun bir yere dönüşecek. Marketing Land sitesinde yer alan habere göre, optimize edilmiş oryantasyon ortaya Snapchat’inki gibi bir görüntü çıkarmayacak. Ancak kırpmayı azaltacak ve videoları küçük kareler içinde göstermeyi bırakacak. Haberde söz konusu değişikliğin önce iOS ve Android’de hayata geçeceği ve kullanıcıların videoları 1:1 yerine 2:3 görüntü oranıyla göreceği bilgisi de yer alıyor. Şirket tarafından Marketing Land sitesine yapılan açıklamada, insanların Facebook’ta sarmalayıcı deneyimlerden keyif aldığı ve bunun için Haber Kaynağındaki dikey videoların daha büyük biçimde gösterileceği belirtildi.

Snapchat, Periscope ve Meerkat gibi platformların kazandığı popülarite, insanların dikey video çekim formatını biraz daha iyi benimsemesini sağladı. İngiliz gazetesi Daily Mail’in Kuzey Amerika CEO’su Jon Steinberg, bu duruma dikkat çekmişti. Steinberg, dikey videoların tamamen görüntülenme sayılarının yatay videoları dokuza katladığını belirtmişti.

Facebook Haber Kaynağı dikey videoları izleme konusunda insanları teşvik edebilir

Dikey videoların Haber Kaynağında daha iyi biçimde gösterilmesi, burada yer alan videoları izlemekten kaçınanları davranışlarını değiştirmeleri konusunda teşvik edebilir. Videoların daha sık ve daha uzun süre boyunca izlenmesi ise Facebook adına önem taşıyor. Sosyal ağ, videonun deneyimin merkezinde olduğu bir platforma dönüşmeyi amaçlıyor. Facebook özelliğin ne zaman hayata geçeceği konusunda somut bir tarih vermiş değil. Ancak Mashable’da yer alan habere göre, birkaç hafta içinde ilgili güncellemenin dağıtımına başlayacak.

İLGİLİ HABERLER