Teknoloji

Facebook Haber Kaynağı bağlantı hızına uyum sağlayacak

facebook

facebook haber kaynagiFacebook Haber Kaynağında gerçekten kullanıcıların ilgisini çeken hikayelerin gösterilmesi konusunda oldukça ısrarlı gözüküyor. Şirket, yavaş internet bağlantısının bile bu durumu engellemesini istemiyor. Facebook geçtiğimiz yıl algoritmalarını düzenleyen ve hikayeleri bağlantının yavaşlaması durumunda göstermek için belleğe atmaya başlamıştı. Ancak bu durum zaman zaman kullanıcıların eski ve alakasız paylaşımlarla karşılaşmalarına neden olabiliyor. Bu durumu önlemek için yeni bir sıralama sistemi geliştiren sosyal paylaşım sitesi, hem yeni hikayeleri hem de belleğe atılan paylaşımları değerlendirmeye alacak. Sonuçta kullanıcıların karşısına kendileri için daha ilginç hikayelerin çıkması hedefleniyor.

Facebook Haber Kaynağı için geliştirdiği bu yeni sistemin akıllı telefonun işlemci gücünden faydalanıyor. Chrome gibi internet tarayıcıları, bağlantının yavaş olması durumunda sadece metin gösteriyor. Facebook ise bir hikayenin “ilgili” olup olmadığını bağlantılı içeriği gösterilene kadar algılamayacak. Böylelikle Facebook kullanıcıları Haber Kaynaklarında boş gri yüzeylerle karşılaşmaktan kurtulabilecek.

Bu yeni algoritmayla Facebook kullanıcıları uygulamayı başlattıklarında sistem ilk olarak “en iyi yeni hikaye”yi bulmak için harekete geçiyor. Ardından sunucu sıralaması devreye giriyor ve makale türü doğrultusunda bir değerlendirme yapılıyor. Bir sonraki aşamada ise kullanıcının internet bağlantı hızı hesaba dahil ediliyor. Algoritma tüm hikayeleri sıralıyor ve bağlantı hızları doğrultusunda kullanıcılar için hikayeleri sıralayıp gösteriyor.

Facebook Haber Kaynağı geliştirme çalışmalarına uzun süredir devam ediyor

Facebook söz konusu değişikliği Haber Kaynağını geliştirme motivasyonuyla yapıyor. Ancak yapılan değişikliklerin herkesin yararına olacağının altı çiziliyor.

İLGİLİ HABERLER