Manşetler

Facebook Haber Kaynağında arkadaş paylaşımlarını öne çıkaracak

facebook

facebook haber kaynagiFacebook Haber Kaynağı konusundaki yaklaşımını bir kez daha değiştirmeye hazırlanıyor. Şirket, önümüzdeki birkaç haftalık süre içinde aile ve arkadaşlar tarafından yapılan durum güncellemelerini diğer içeriklerin önüne taşıyacak. Sosyal paylaşım sitesi, geçtiğimiz yıl da Haber Kaynağı algoritmasında arkadaşları öne çıkaracak bir değişiklik yapmıştı.

Ancak yapılan son açıklama, geçtiğimiz yılki değişikliğin pek de işe yaramadığı fikrini akıllara getirdi. Facebook’un yeni algoritması, kullanıcıların sıklıkla etkileşime girdiği kişilere ait güncellemeleri ön plana çıkarmayı amaçlıyor. Şirket, bunun nasıl gerçekleştirileceğini de bir blog yazısı aracılığıyla açıkladı.

Tahmin edilebileceği üzere, Haber Kaynağı önceliği “Başta Gör” seçeneğinin işaretlenmiş olduğu arkadaşlara verecek. Paylaşımları sıklıkla beğenilen veya yorumlanan arkadaşlar da bu listede yer alacak. Facebook Başkan Yardımcısı Adam Mosseri, “Eğer kız kardeşinizin fotoğraflarını sıklıkla beğeniyorsanız, onun fotoğraflarını Haber Kaynağının üst kısmına taşıyacağız. Böylelikle onun paylaşımlarını kaçırmayacaksınız.” şeklinde konuştu. Algoritma, paylaşımları genellikle Haber Kaynağından kaldırılan arkadaşları da değerlendirmeye alacak ve onlara ait paylaşımları daha az gösterecek.

Facebook kullanıcılarının önemli bir kısmı ünlülere, medya kuruluşlarına ve şirketlere ait sayfaları takip ediyor. Yenilenen Facebook Haber Kaynağı algoritması, sayfalar tarafından yapılan paylaşımları ne kadar bilgilendirici ve eğlendirici oldukları doğrultusunda değerlendirecek.

Facebook Haber Kaynağı canlı videolara da öncelik verecek

Eğer geçmişte bir ünlü tarafından yapılan paylaşımları sıklıkla beğendiyseniz, söz konusu ünlüyle ilgili bilgilendirici haberlerle karşılaşabileceksiniz. Fotoğrafları ve canlı videoları beğenenler de, bu tarz içerikleri Haber Kaynağının üst kısmında görecek.

Adam Mossari, Haber Kaynağı algoritmasında yapılan değişikliklerle ilgil olarak şu ifadeleri kullandı: “Amacımız verilen geri bildirimler doğrultusunda insanlara kendilerini en çok ilgilendiren hikayeleri sunmak. Bunu sadece doğru olduğuna inandığımız için değil, işimize yarayacağını düşündüğümüz için de yapıyoruz. İnsanlar ilgilendikleri içeriklerle karşılaştıklarından Haber Kaynağında daha çok zaman geçiriyor ve deneyimlerinden keyif alıyor.”

İLGİLİ HABERLER