Manşetler

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü Ankara saldırısının ardından aktif hâle geldi

facebook guvenlik durumu kontrolu ankara

Başkent Ankara’da akşam saatlerinde gerçekleşen ve son açıklamalara göre 28 kişinin hayatını kaybettiği ve 61 kişinin yaralandığı saldırı, tüm dünyada büyük yankı buldu. Sosyal paylaşım sitesi Facebook, geçtiğimiz kasım ayında Paris’te yaşanan terör saldırılarında olduğu gibi, Ankara saldırısının sonrasında da Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini aktif hâle getirdi.

Facebook, o anda Ankara’da bulunan veya yaşadığı yer Ankara olarak gözüken kullanıcıların karşısına saldırının ardından kendilerini “Güvende” olarak işaretleyebilecekleri özel ekranı çıkardı. Kullanıcılar güvenli bir durumda olduklarını ilan ettiklerinde Facebook arkadaşları da bir bildirim aracılığıyla söz konusu paylaşımı görebiliyor. Ankara ve civarında olmayan Facebook kullanıcıları ise Ankara’daki arkadaşlarından haber aldıkları takdirde onları “Güvende” olarak işaretleyip, arkadaşlarının kişi listesindekileri durumdan haberdar edebiliyor.

Facebook Güvenlik Durumu Kontrolü Ankara saldırısı öncesinde Paris ve Nijerya’da yaşanan terör saldırılarından sonra da devreye sokulmuştu. Sosyal paylaşım sitesi söz konusu aracı doğal afetlerin sonrasında yaşanan paniği düşünerek geliştirse de, araç için tatsız bir kullanım alanı daha doğdunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER