Teknoloji

Facebook’tan doğal afetlerde iyi olduğunu bildirme aracı: Güvenlik Durumu Kontrolü

facebook-guvenlik-durumu-kontrolu-161014-1

Facebook arkadaşlara ve aile üyelerine sevdikleri kişilerin doğal afetlerdeki durumlarını kontrol etmelerine yardımcı olmak amacıyla geliştirdiği Güvenlik Durumu Kontrolü adlı yeni servisini duyurdu.

Bu yeni araç afetten etkilenen alanın yakınındaki cihazlara bildirimler göndererek çalışıyor. Facebook konumu profillerde listelenen şehirlere, Yakındaki Arkadaşlar özelliğinden elde edilen son konuma veya internete bağlanılan şehir bilgisinden yararlanarak belirliyor. Eğer bir Facebook kullanıcısı güvendeyse, “Güvendeyim” düğmesine dokunarak arkadaşlarına ve sevdiklerine iyi olduğu bilgisini hemen ulaştırabiliyor; bunun bilgisi bildirim olarak gönderiliyor, ayrıca Haber Kaynağı üzerinde de bir durum güncellemesi paylaşılıyor.

facebook-guvenlik-durumu-kontrolu-161014-2

Güvenlik Durumu Kontrolü servisi bütün yer bildirimlerini yer imleri özelliğinde birleştiriyor, Facebook kullanıcılarına bir bölgedeki arkadaşlarının iyi olup olmadıklarından emin olmaları imkanı tanıyor. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg bu yeni servisi dün Japonya’da tanıttı. Deprem, tsunami, tayfun gibi doğal afetlerden çok etkilenen bir ülke olan Japonya hâlâ 2011’deki yıkıcı tsunaminin yaralarını sarmaya çalışıyor. O zaman yaşanan doğal afet 12.5 milyondan fazla Japon vatandaşını etkilemişti. Facebook’un Japon mühendisleri de başkalarıyla iletişimi iyileştirecek bir mesajlaşma tahtası oluşturmaya karar vermişti.

Facebook’un dünyanın dört bir yanında devlet organlarıyla birlikte çalışarak doğal afetleri listeleyecek. Güvenlik Durumu Kontrolü servisi dünya çapındaki Android, iOS ve normal cep telefonlarında, ayrıca Facebook’un masaüstü versiyonunda kullanıma sunulacak.

İLGİLİ HABERLER