Teknoloji

Facebook Gruplar uygulamasıyla gruplara erişimi kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-groups-logo-191114

Facebook yeni uygulamalarla hareket hâlindeki kullanıcıların sosyal ağ servisinden daha verimli şekilde yararlanmasını sağlayacak adımlar atıyor. Son olarak Gruplar uygulamasıyla birlikte Facebook, insanların üye oldukları Facebook gruplarına mobil cihazlardan daha rahat bir şekilde erişmelerini sağlayacak Gruplar uygulamasını kullanıma sundu. Facebook Creative Labs tarafından geliştirilen uygulama iOS ve Android cihazlara göre tasarlandı. Her ay 700 milyon kişi tarafından kullanılan Facebook Gruplar?ın yeni uygulaması aynı ilgi alanlarına ya da amaçlara sahip insanlar için mesajlaşmadan daha fazlasını sağlıyor.

Facebook Gruplar uygulaması ile iletiler Haber Kaynağı, mesaj, e-posta karmaşasında kaybolmuyor. İnsanlar, gruplarındaki kişilerle bir grup geçmişi oluşturuyor. Tüm gruplarıyla ilgili nasıl ve ne zaman bildirim alçaklarını kendileri belirleyebiliyor. Uygulama ilk açıldığı zaman, daima öncelikle en önemli olan gruplar görülüyor.  Tüm gruplar bir yerde toplandığı için insanların hepsine bir şeyler yazmaları kolay ve hızlı hâle geliyor.

İnsanlar, yeni bir grup kurduklarında ya da bir gruba üye olduklarında, paylaşımlarının kimler tarafından görülebileceğini grup gizlilik ayarlarından ve üye listesinden görüntüleyebiliyorlar. 

Gruplar uygulaması Facebook üzerinden iletişim kurulmak istenilen tüm insanları, hatta uygulamayı indirmemiş olanları da kapsıyor. Bu sayede uygulamayı yüklememiş olan kişiler de gruplara davet edilebiliyor.  İnsanlar, ilgilerini çeken yeni grupları daha kolay bir şekilde keşfedebiliyor.

İLGİLİ HABERLER