Teknoloji

Facebook Gizlilik Kontrolü’nü tüm dünyaya açtı

facebook-gizlilik-kontrolu-050914

2014’ün başlarında kullanıcıların paylaşımlarını kimlerin görebildiği konusunda tam kontrole sahip olması amacıyla yeni Gizlilik Kontrolü özelliğini devreye sokan Facebook, Gizlilik Kontrolü’nü küresel çaptaki tüm masaüstü kullanıcılara açtığını duyurdu. Gizlilik Kontrolü sayesinde kullanıcılar paylaşımlarını kimin görebildiğini, kullandıkları uygulamaları ve temel profil bilgilerinin gizliliğini kontrol edebiliyor. Bu kontrollere ayarlar menüsünden de erişmek mümkün, ancak artık Facebook Haber Kaynağında da bu konuya ilişkin öneriler sunuyor.

Üyelerinin platformu Facebook’la değil, birbirleriyle iletişim kurmak için kullandığının farkında olduğunu belirten sosyal paylaşım sitesi, kullanıcıların kiminle ne paylaşmayı istedikleri konusunda kontrol istediklerinin altını çiziyor. Bugüne kadar Gizlilik Kontrolü’ne giriş yapan her dört kullanıcıdan üçünün tüm basamakları tamamladığı ifade edilirken; bu basamaklar arasında paylaşımları kimlerin görebileceğinin, iletişim bilgilerinin, eski uygulamaların kaldırılmasının ve profil bilgilerinin güncellenmesinin de yer aldığı belirtildi.

Kullanıcılara ihtiyaç duydukları anda kontrol vermeyi isteyen Facebook, Gizlilik Kontrolü’nü de bu yönde atılmış bir adım olarak değerlendiriyor. Bu özellik sayesinde kullanıcıların kitle ile doğru içeriği paylaşmalarından emin olmaları amaçlanıyor. Kitle seçim sürecini hem masaüstünde hem de mobil platformlarda yeniden tasarlayan Facebook, kullanıcılara çeşitli kitle tanımları da sunuyor.

Gizlilik Kontrolü’nü geliştirme ve iyileştirme konusundaki çalışmaların devam edeceğinin altını çizen Facebook, gelen geri dönüşlerin değerlendirileceğini ve paylşaımlar konusunda yeni çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

İLGİLİ HABERLER