Teknoloji

Facebook Flipboard tarzı mobil haber okuyucusu üzerinde çalışıyor

facebook yapay zekâ yuz tanima
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Flipboard ve Pulse gibi şirketler çevrim içi ortamda en sık yapılan şeylerden biri olan makale paylaşımı işini dergiye benzer bir formata çevirerek farklı bir iş kolu oluşturmuştu. Bu iş kolu sosyal medya pazarının büyük isimlerinin de ilgisini çekmişe benziyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Facebook’ta bu pazara girmeye hazırlanıyor. Haberde Facebook’un bir yılı aşkın süredir projenin gelişimi için çalıştığı ifade edilirken, bu hamlenin Google’ın Reader’ı kapatma kararı almasıyla bir ilgisi olmadığı ima ediliyor. İlk etapta sadece mobil cihazlara yönelik bir uygulamanın hazırlanacağı, şu anda herhangi bir web uygulamasından bahsedilmediği de mevcut bilgiler arasında.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Projenin şirket içinde Reader (Okuyucu) adıyla anıldığı öğrenilirken, uygulama yayınlanmadan önce bu ismin değişebileceği ifade edildi. Facebook’un kaynakları Flipboard’a rakip olmak için fazlasıyla yeterli olsa da, 50 milyon kullanıcıya ve başarılı bir tasarıma sahip olan Flipboard’u fazla yabana atmamak gerekiyor. Facebook’un popüler uygulamalara rakip hazırlama konusundaki siciliyse pek parlak değil. Şirket son olarak bu yılın başında Snapchat’ten hareketle Poke uygulamasını yayınlamış, ancak hedeflediği başarıya ulaşamamıştı.

Google’ın bir dönem hakimiyet kurduğu pazardan çekilme kararı almasıyla birlikte haber okuyucuları yeniden popüler hale geldi. Aralarında Digg, Feedly ve AOL’in de bulunduğu pek çok şirket dağıtımın yeniden yapıldığı pazarda kendisine daha büyük bir pay kapmak için hazırlık yapıyor. Facebook’un okuyucu projesi yukarıda bahsi geçen şirketlerden biraz daha farklı olsa da, şirketin hareketin tam göbeğinde olmak istediğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER