Teknoloji

Facebook haberciler için FB Newswire’ı duyurdu

Facebook son dönemde Haber Kaynağında daha fazla ciddi habere yer vermek adına attığı önemli adımlara bir yenisini daha ekledi. FB Newswire adını verdiği yeni platformunu duyuran şirket, profesyonel habercilerin ve haber merkezlerinin Facebook üzerinden habere değer içeriklere erişmesini ve paylaşmasını amaçlıyor.

Facebook-fb-newswire-240414

Facebook FB Newswire için haber merkezlerine sosyal içerik keşfi ve doğrulamasında katkıda bulunan Storyful ile işbirliği yapıyor. Facebook üzerinde kişiler veya kuruluşlar tarafından herkese açık olarak paylaşılan habere değer içerikleri toplayacak olan FB Newswire, habercilere habere hızlı erişim imkanı veriyor. FB Newswire ile seçimler, protestolar veya spor müsabakalarından paylaşılan orijinal fotoğraf, video veya durum güncellemeleri somut bilgi işlevine kavuşuyor. Facebook.com/FBNewswire ve Twitter’da @FBNewswire adresleri üzerinden bu servise ulaşmak mümkün oluyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamada haberlerin Facebook üzerindeki alıcı kitlesinin her geçen gün genişlediği, gazetecilerin ve haber kuruluşlarının her geçen gün Facebook’un daha önemli bir parçası haline geldiği belirtilirken, platformda gerçekleştirilen değişikliklerin de bu önemi gösterdiği vurgulandı. Açıklamada Facebook’tan haber sitelerine giden trafiğin 2013 yılında dörde katlandığının da altı çizildi.

İlgili >> Facebook

İLGİLİ HABERLER