Teknoloji

Facebook Etkinlikler uygulaması iOS’te kullanıcılarla buluşuyor

facebook etkinliklerFacebook’un kullanıcı kitlesi devasa boyutta olduğu için küçük özelliklerinden bile on milyonlarca kişi faydalanıyor. Sosyal paylaşım sitesinin günlük kullanıcı sayısı 100 milyonu aşan Etkinlikler özelliği de söz konusu tanıma uygun parçalar arasında yer alıyor. Bu ilgiyi dikkate alan şirket, özellik için bağımsız bir uygulama yayınladı. iOS’te kullanıcılarla buluşan Facebook Etkinlikler uygulaması, yakında Android’de de yerini alacak.

Facebook Etkinlikler uygulamasıyla kullanıcılar şehirlerindeki etkinliklerin nabzını daha iyi tutabilecek ve bunlara katılım gösterip göstermeyeceklerini belirtecek. Kullanıcılara arkadaşlarının katılacakları veya ilgilendikleri etkinlikleri de gösteren uygulama, takip edilen sayfalar tarafından düzenlenen etkinlikleri de listeleyecek. Kullanıcıların gitmeyi planladıkları etkinliklere dair güncellemeler de yine uygulama tarafından gösterilecek.

Facebook Etkinlikler takvim uygulamalarıyla entegre olabilecek

Facebook’un etkinlikleri için hazırladığı uygulamasıyla konuma ve ilgi alanlarına bağlı olarak arama yapılabilecek. Dileyen kullanıcılar bu aramayı uygulamadaki interaktif harita üzerinden de gerçekleştirebilecek. Google Takvim ve Apple iCloud ile entegrasyon özelliği ise olası çakışmaların yaşanmasını önleyecek. Uygulamanın henüz iTunes App Store Türkiye mağazasına giriş yapmadığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER