Teknoloji

Facebook kullanıcıları ölümleri durumunda profillerine ne olacağına karar verebilecek

facebook yapay zekâ yuz tanima
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Hayatını kaybetmiş insanların sosyal medya profilleri, geride kalanlar için kimi zaman bir sabır kimi zaman ise acı kaynağı olabiliyor. Bugüne kadar hayatını kaybetmiş kullanıcılarının profillerinin akıbetiyle pek ilgilenmeyen Facebook, artık dileyenlere bu konuda harekete geçme şansı veriyor.

Sosyal ağın ayarlar menüsüne yeni eklenen bir seçenek sayesinde kullanıcılarının bir arkadaşlarını dijital vâris olarak seçmesi mümkün olacak. Dijital vâris, hayatını kaybeden kişinin Facebook profilinin bir anma sayfası olarak yaşatılmasına veya tamamen kapatılmasına karar verecek.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, ABD’deki Facebook kullanıcıları dijital vasi belirleme seçeneğini ayarlar menüsünde görmeye başlamış durumda. Bu özelliğin kısa süre içinde diğer ülkelerdeki Facebook kullanıcılarına da ulaştırılması bekleniyor. Öldükten sonra bile gizliliğine müdahale gelmemesini isteyenlerin içini de Facebook rahatlatıyor. Sosyal paylaşım sitesi, dijital vârislerin duvar paylaşımlarını görebileceğinin ancak özel mesajları okuyamayacağının altını çizdi. Şirketten yapılan açıklamada Facebook yerine yazılı vasiyette bir dijital vâris belirlenmesi durumunda vasiyete uyulacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER