Manşetler

Facebook destekli Skype 5.0 yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Windows kullanıcılarına özel Skype 5.0 sürümü yayınlandı. Gelen en büyük değişiklik ise Facebook entegrasyonu. Facebook Connect’in avantajlarından faydalanan güncellenmiş VoIP yazılımı ile Facebook haber akışını uygulama içinden takip etmek mümkün oluyor. Ayrıca Skype 5.0 yazılımı içinden durum güncellemesi, yorumlama, beğenme gibi işlevler de yerine getirilebiliyor. Ayrıca Facebook arkadaş listenizdekilere SMS gönderebilir ya da onları ev, mobil ya da Skype numaraları üzerinden arayabilirsiniz.

Öte yandan grup video aramasının beta denemeleri de bu sürümle birlikte yapılıyor. Sözünü ettiğimiz özellik 10 katılımcının aynı anda video sohbet gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Bu işlevdeki önemli özelliklerden bir tanesi de kim konuşuyorsa ekranda onun görüntüsünün öne çıkması. Son olarak otomatik çağrı kurtarma özelliği sayesinde düşen çağrılar sorunsuz bir şekilde yeniden kuruluyor.

Arayüz değişiklikleri, ses ve video kalite yöneticisi, ekran paylaşımı ve anında mesajlaşma gibi özelliklere daha kolay erişim yeni Skype 5.0 sürümünün özellikleri arasında yer alıyor. Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Skype 5.0 sürümünü indirebilirsiniz.

Not: Aşağıdaki bağlantıyı açtığınızda karşınıza Türkçe dilindeki Skype 4.2 sürümünün indirilme sayfası gelecektir. 5.0’ı indirmek için sayfanın en altına gidin ve dil seçeneğini “International (English)” olarak değiştirin.

İlgili – Skype indir
İlgili – Skype Blog

İLGİLİ HABERLER