Teknoloji

Facebook “Creative Accelerator” programıyla markaların kendilerini daha iyi anlatmalarına yardımcı olacak

facebook-logo-190711

Facebook genellikle bireysel amaçların ön plana çıktığı bir platform olsa da, pek çok marka için geniş kitlelere ulaşma konusunda önemli bir mecra niteliği taşıyor. Markalara hikayelerini anlatmaları için yardımcı olmayı isteyen sosyal paylaşım sitesi, “Creative Accelerator” adını verdiği yeni programını duyurdu.

Creative Accelerator ile Facebook, gelişmekte olan ülkelerde mobil teknolojinin potansiyelini ve markaların üçüncü taraf ajanslarla birlikte değerli içerikler oluşturabilme becerisini bir araya getirecek.

Program kapsamında Facebook Creative Shop; Türkiye, Hindistan, Endonezya, Kenya, Güney Afrika gibi ülkelerde marka hikayelerini açığa çıkarmak için önemli küresel şirketlerin bu ülkelerdeki ofisleri ve onların ajanslarıyla birlikte çalışacak. Bu çalışmalar kapsamında belirlenen ülkelerdeki insanlara ve kullandıklara cihazlara özgü kampanyaların hazırlanması ve başarı hikayelerinin oluşturulması hedefleniyor.

Projenin başlangıcı Coca Cola’nın Kenya, Durex’in Endonezya ve Nestle’nin Hindistan’daki hikayeleriyle verilirken, ilerleyen dönemde Samsung Türkiye’nin hikayesinin de Creative Accelerator kapsamında anlatılacağı belirtildi.

İLGİLİ HABERLER