Teknoloji

Facebook cep telefonu numarasını uygulama kimliği olarak kullanmayı istiyor

facebook cep telefonu account kit

Facebook, tüm çevrim içi hizmetlere giriş yaparken “anahtar” olarak kullanılmayı istiyor. Şirket, Facebook profili olmayanlara da bu aracılığı sunmayı planlıyor. F8 geliştirici konferansında konuya ilişkin planlarını açıklayan şirket, Account Kit isimli yeni bir aracın duyurusunu yaptı. Üçüncü taraf geliştiricilerin faydalanabileceği bir kimlik yönetim sistemi olan Account Kit, geliştiricileri kullanıcı hesapları ve şifrelerle uğraşmaktan kurtarıyor.

Facebook, uzun süredir geliştiricilere uygulamalara Facebook ile giriş seçeneği ekleme izni veriyor. Ancak yeni sistem, sosyal paylaşım sitesinde bir ayak izine ihtiyaç duymaması sebebiyle eski sistemden ayrılıyor.

Facebook Account Kit, giriş için geçerli bir telefon numarasından faydalanıyor. Kullanıcıların cep telefonlarına gönderilen doğrulama kodu sayesinde giriş süreci güvence altına alınıyor. Facebook cep telefonu numarası ile giriş imkanını uygulamalara getirerek, yeni kullanıcıları uygulamalara giriş ve alışma süreçlerinde yaşayabilecekleri sıkıntılardan kurtarıyor.

Benzer bir hizmeti daha önce Google ve Twitter da sunmuştu. Google, 2013’te faaliyete geçirdiği Google+ Sign In aracıyla üçüncü taraf geliştiricilerin uygulamalarına Google bilgileriyle giriş seçeneği sunmasını mümkün kılmıştı. Twitter tarafından sunulan Twitter Digits hizmeti ise Facebook Account Kit’e daha yakın bir yerde bulunuyor. Twitter Digits de farklı servislere cep telefonu numarasıyla giriş imkanı sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER