EğlenceManşetler

Facebook canlı video tekrarlarında en önemli anları öne çıkaracak

facebook canli videoFacebook canlı video konusunda ne kadar ciddi olduğunu son zamanlarda somut biçimde ortaya koymuş durumda. Yeni olmasına rağmen canlı yayın özelliğini sürekli olarak revize eden Facebook, kullanıcılarına düzenli aralıklarla yeni araçlar da sunuyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, sosyal paylaşım sitesi yakında kullanıcıların canlı yayın tekrarlarını izlerken doğrudan önemli anlara atlamasını mümkün kılacak. Facebook önemli anları ise videoya gelen reaksiyonlar ve yapılan yorumlar doğrultusunda belirleyecek.

Facebook’un bu yaklaşımı SoundCloud kullanıcılarına tanıdık gelebilir. SoundCloud’da müzik çalar için benzer bir sosyal takip aracı sunuyor. Şarkının iniş ve çıkışlarının yanı sıra, kullanıcıların şarkının belli bir bölümü için yaptığı yorumlar da sanal müzik çalar üzerinde görülebiliyor. Böylelikle bir şarkının en can alıcı dizesinin nerede olduğunu hemen öğrenmek mümkün oluyor. Şarkının geneline değil de, özeline ilişkin yorum yapmak için de SoundCloud’un yaklaşımı büyük kolaylık sağlıyor.

Facebook canlı video görüntülemelerinin üçte ikilik kısmını yayın sonrası izlenen tekrarların oluşturduğunu belirtiyor. Bu durum, şirketin uzun videolardaki önemli anları öne çıkarmasını sağlayan “Angajman Grafiği” olarak da tanımlanan aracı daha da önemli hâle getiriyor. Şirket, yayınların tekrar oynatılması sırasında da gelen reaksiyonları gösteriyor. Böylelikle tekrar yayınlarını izleyenlerin de gülen yüzler, kalpler veya beğeni işaretleriyle dolu bir ekran görmeleri sağlanıyor.

Yeni canlı video özelliğini ilk etapta belli bir kullanıcı grubuna sunan Facebook, söz konusu aracın sadece canlı yayınlanmış videolara özgü kalacağının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER