Teknoloji

Facebook BlackBerry desteğinden çok yakında vazgeçiyor

facebook blackberry

Facebook BlackBerry işletim sistemi için verdiği desteği sonlandırıyor. Bu durum BlackBerry kullanıcılarının sosyal ağ servisinden yararlanmak için mobil web sitesini kullanmaya devam etmeleri gerekeceği anlamına geliyor.

BlackBerry’nin geliştirici ilişkilerinden sorumlu kıdemli pazarlama yöneticisi Lou Gazzola, yayınladığı blog yazısıyla bu önemli gelişmeyi duyurdu. Geçen ay da Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp yıl sonuna kadar BlackBerry 10 ve BlackBerry OS uygulamalarına olan desteği sonlandıracağını açıklamıştı.

Gazzola yazısında Facebook’un kararından dolayı fazlasıyla üzgün olduklarını, çoğu kullanıcılarının bu uygulamaları sevdiğini belirtti. WhatsApp ve Facebook’un kararlarını değiştirmek için savaş verdiklerini, ancak buna rağmen kararlarının değişmediğini de ekledi. Buna rağmen kullanıcıların kararın hayata geçmesinden sonra da en iyi deneyimi yaşamalarını garanti altına almak için sıkı şkeilde çalıştıklarını, alternatif çözüm arayışlarını sürdürdüklerini de dile getirdi.

Facebook’un önemli API’larına olan desteği keseceğini söyleyen Gazzola, bunun da BlackBerry’nin geliştirdiği üçüncü taraf uygulamaların çalışmalarını durduracağına dikkat çekti. Facebook’un bunu ne zaman yapacağı veya sürecin çoktan başlayıp başlamadığı henüz belli değil; buna rağmen BlackBerry üretimi Facebook ve WhatsApp uygulamaları BlackBerry World uygulama mağazasında yer almayı sürdürüyor.

Tabii ki, BlackBerry zorlanmakta olduğu mobil pazarda geleceğini Android ile çalışan ve geleneksel kızaklı klavyeye sahip olan Priv ve bunun sonrasında çıkacak Google mobil işletim sistemli cihazlar üzerine kuruyor. Zaten eski BlackBerry cihazlarını kullananların sayısı da giderek azalıyor, bu nedenle uygulama desteğinin sonlandırılması çok büyük bir farklılık yaratmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER