Teknoloji

Facebook beğeni ve paylaşımları reklam verenler için daha az önem teşkil edecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-020715

Facebook üzerinde yapılan paylaşımların beğenilmesi veya tekrar paylaşılması, popülarite ölçümünde önemli bir yer tutuyor. Paylaşımın sosyal medya için önemi göz önüne alınınca beğeni ve tekrar paylaşım, Facebook’un iki önemli unsuru olma niteliğini taşıyor. Sosyal ağa reklam verenler için de, beğeni ve paylaşım sayıları ekstra ölçüm aracı işlevi görüyor.

Ancak Facebook kullanıcılarının özellikle “Beğen” butonuna yanlışlıkla tıklayabilmesi, bu araçların doğruluğunun sorgulanmasına neden oluyor. Söz konusu durumu ortadan kaldırmak adına harekete geçen Facebook, bundan böyle tıklama başı maliyet hesaplaması yaparken beğeni ve paylaşım rakamlarını dikkate almayacağını açıkladı.

Facebook’un kararı yeni API’nın dağıtılmasıyla birlikte hayata geçecek. Tıklama başı maliyet hesaplamalarında kullanıcıları farklı bir siteye, uygulama indirme sayfasına ve başka sitelerdeki videolara yönlendiren bağlantılar dikkate alınacak. Paylaş ve Beğen butonlarının önemi azalsa da, Facebook tamamen işe yaramaz olmayacaklarına dikkat çekiyor. Facebook’tan yapılan açıklamada paylaşım ve beğenilerin içeriğin doğru kitleye ulaştığını gösteren işaretler olarak niteleneceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER